Tiril Hagen Andersen

Nyaste artiklar frå Tiril Hagen Andersen

I vår slo stortinget ned et forslag om å styrke seksualundervisningen. Forebyggende arbeid i ung alder kan være viktig for å få ned voldtektstallene.

Påsken står for tur, og det betyr at eggene går unna. Ifølge MatPrat spiser nordmenn dobbelt så mange egg i påsken som til vanlig, noe både Bakketun Gard og Coop Extra Nesttun merker godt.

Da “Elise” var 13 år opplevde hun noe forferdelig. Flere og flere forteller om voldtekt, samtidig som de færreste voldtektssaker ender i dom. Manglende bevis og ressurser gjør det vanskelig for politiet å etterforske nok saker.

En ny rapport fra NKVTS, Nasjonalt Kunnskapssenter om Vold og Traumatisk Stress, viser at 1 av 5 norske jenter forteller at de har blitt utsatt for voldtekt. “Noora” (20) var 15 år gammel da hun ble en del av denne statistikken.

Både MDG Bergen og Bymiljøetaten mener BIR har vært for trege på ballen etter at regjeringen 1. januar 2023 strammet inn kravene for kildesortering i Norge. Nå skal mat- og plastavfall fra alle norske husholdninger sorteres ut. Likevel er det fortsatt flere Bergen-beboere som ikke har eget tilbud for å kildesortere.