Stina Thuland Wolter

E-post: 

Nyaste artiklar frå Stina Thuland Wolter

En ny rapport viser at Norge er blitt mer populært som turistdestinasjon. Denne turismen gjør det vanskeligere å ta hensyn til bærekraft.

På oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet har det blitt utarbeidet en ny offentlig utredning (NOU) om norske reisemål for en bærekraftig fremtid.

Som følge av den økte turismen får flere norske kommuner utfordringer med å sikre bærekraft i reisemålsutviklingen deres.

Høyt besøksvolum kan gi økt forurensing, skade naturen føre til økt forsøpling og skape kø og trengsel. Utredningen slår fast at dette vil gå utover opplevelsen til de besøkende og trivselen til de fastboende.

Dette melder NTB.

Kommunene Asker og Bærum ber sine ansatte om å ikke ha applikasjonene TikTok og Telegram på enheter som blir brukt i arbeidssammenheng.

Dette melder NTB.

Årsaken til dette er at Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) vurderer at det er høy risiko ved bruk av disse applikasjonene.

Budstikka skriver at de ansatte ikke behøver å slette brukerkontoer men at tjenestemobiler og enheter koblet til kommunens interne digitale tjenester ikke kan ha applikasjonene TikTok og Telegram.

Oslo og Bergen kommune har og tidligere bedt sine ansatte om å droppe TikTok.

På Steinsland i Øygarden har det skjedd en frontkollisjon mellom to biler. Dette forteller operasjonsleder Dan Erik Johannesen til BA.

En person er blitt fraktet til Haukeland universitetssykehus, vedkommende skal ha vært våken og ved bevissthet.

Johannesen opplyser til BA om ukjent skadeomfang, det skal ha vært en person i hver bil og hastigheten til bilene lå på 40-50 kilometer i timen.

Fredrik Bjørnevik Aas måtte flytte til Bergen fra Oslo da landslagssenteret i turn ble lagt ned. Nå er blikket hevet mot VM og OL, til tross for omveltninger.

58 prosent av de som har fullført behandling hos Rask psykisk helsehjelp (RPH) i Bergen opplever bedre psykisk helse. Mental Helse Bergen synes dette er gode tall, men mener at målet må være høyere.

Sausan (22) og Hamid (19) er blant flyktningungdommen i Bergen som besøker leksehjelpen som arrangeres av barnevernet i Bergen. Etter en kronglete vei med norskopplæring og innføringstilbud står flyktning-ungdommen som andre unge, overfor vanskelige valg.

Sentralbadet i Bergen har siden 2005 vært et sted der graffitimiljøet har kunnet utfolde seg på lovlig vis. Nå skal det historiske sentrumsbygget gjøres om til scenekunsthus, og fremtiden til den sentrale lovlige veggen er uviss. Dette bekymrer gatekunstnerne i Bergen.

Bergen fengsel opplever store økonomiske påkjenninger på grunn av dagens høye strømpriser. Dette påvirker soningsforholdene til de innsatte: - Da har man lite soningsprogresjon, forteller innsatt Miguel.