Stella Reif

Nyaste artiklar frå Stella Reif

Søknadstall fra 2022 viser at antall søkere til lærerstudiet har falt med 1400 søkere. Høgskulen på Vestlandet forteller at hele 35% ikke fullførte mastergraden som grunnskolelærer på første kullet etter at master ble obligatorisk for lærere. Tallene bekymrer utdanningsforbundet.

VG melder i ettermiddag at Senterpartiets landsmøte stemte nei til elektrifisering av Melkøya med kraft fra land. Videre skriver VG at det fra før har kommet inn en rekke forslag på Stortinget som går imot elektrifisering av Melkøya, blant annet fra partiene Rødt, FrP og Venstre.

Vest politidistrikt meldte i dag tidlig om stengt trafikk etter en trafikkulykke på E16 Vaksdalsveien nord for Dale. Det er to biler med til sammen tre passasjerer som er involverte i ulykken. De involverte har blitt sjekket av ambulanse og blitt frakta til Dale legevakt.

Vest politidistrikt meldte i dag tidlig at en eldre mann er arrestert for å ha antastet en mindreårig jente på en buss fra Bergen mot Åsane I dag. Det har blitt opprettet en sak og politiet gjennomfører avhør.

Mandag morgen leverte Fremtind Service AS en rapport som viser at bilister i Bergen i gjennomsnitt betaler 4991 kroner i bompenger. Flere er misfornøyd med de økte satsene.

Hvert år betaler hver bilist i Bergen i gjennomsnitt 4991 kroner i bompenger. Forsker ved UIB mener dette skaper sosiale forskjeller. Dette merker uføretrygdede Tore Eide.

Nå tar det ikke lenger enn to sekunder å redigere ansiktet ditt. Alt fra korte til lange vipper, og fra små til store lepper. Skjønnhetsidealene som alle streber etter, tar deg plutselig ikke lengre enn to sekunder å oppnå. Problemet er at når du logger ut av appen er de lange vippene og de store leppene borte.

Høye strømpriser, dårlig lønnsoppgjør og økt inflasjon gjør at folks personlige økonomi har blitt trangere. Folk flest har ikke lengre råd til hverdagsluksus, som å gå ut å spise på restaurant. Den markante nedgangen i antall gjester merkes, og flere restauranter frykter nå konkurs.

Bergen fengsel opplever store økonomiske påkjenninger på grunn av dagens høye strømpriser. Dette påvirker soningsforholdene til de innsatte: - Da har man lite soningsprogresjon, forteller innsatt Miguel.