Steffen Johan Johnstad

Nyaste artiklar frå Steffen Johan Johnstad

Søknadstall fra 2022 viser at antall søkere til lærerstudiet har falt med 1400 søkere. Høgskulen på Vestlandet forteller at hele 35% ikke fullførte mastergraden som grunnskolelærer på første kullet etter at master ble obligatorisk for lærere. Tallene bekymrer utdanningsforbundet.

Det nye og kontroversielle forslaget om å innføre trommer på Brann Stadion setter sinnene i kok.

Inge Fossland (44) startet med en idè i 2004, så fikk han med seg Ricky Heggheim (43). Nå er Branntall.no endelig her.

Ulykken ved Moi mandag kveld førte til at to gutter i tenårene omkom. Det var tre tenåringer i bilen da den havnet i vannet. En av guttene kom seg ut av bilen og ringte politiet, sa politiet til Stavanger Aftenblad tidlig tirsdag. De to tenåringene ble fraktet til Haukeland univeristetssjukehus og bekreftet omkomne tirsdag ettermiddag. Ifølge VG har politiet ikke mistanke om rus og føreren av bilen hadde førerkort.

Ingen bergensere er tatt ut i landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia. Kristoffer Zachariassen (29) fra Sotra var med i troppen mot Finland og Irland sist landslaget var i aksjon, men ble ikke tatt ut denne gangen.

Troppen er som følger:

Keepere: Jacob Karlstrøm, Ørjan Håskjold Nyland, Egil Selvik.

Forsvar: Kristoffer Vassbakk Ajer, Fredrik Bjørkan, Birger Meling, Stian Gregersen, Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Andreas Hanche-Olsen, Julian Ryerson.

Midtbane: Martin Ødegård, Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge, Ola Brynhildsen, Mats Møller Dæhlie, Mohammed Elyounoussi, Ola Solbakken, Morten Thorsby, Kristian Thorstvedt, Hugo Vetlesen.

Angrep: Erling Braut Håland, Alexander Sørloth, Jørgen Strand Larsen.

Kampene spilles 25. mars (Spania) og 28. mars (Georgia).

Skiskytter Marthe Olsbu Røiseland sier at rennene i Holmenkollen blir hennes siste renn. På pressekonferanse tirsdags morgen sier Røiseland at manglende motivasjon er årsaken til at hun legger opp. – Jeg har ikke den motivasjonen som skal til hver dag for å bli så best som mulig. Derfor gir jeg meg mens leken er god. Det tror jeg kroppen setter pris på, sa en emosjonell Røiseland. Det har blitt tre OL-gull og 13 VM-gull på skiskytteren fra Froland. NRK omtalte saken først.

Den britiske statskanalen BBC melder mandag at Lineker kommer tilbake på skjermen. Han ble fjernet fra TV-skjermen forrige uke etter han uttalte seg om en ny lov for ulovlige migranter i Storbritannia. Lineker bekrefter selv på Twitter at han vil være tilbake på skjermen lørdag.

Utestedet LouLou må endre aldersgrensene sine etter pålegg fra Diskrimineringsnemnda. Næringsbyråden sier de vil vurdere sine aldersgrensevilkår.

–Man må bruke TikTok, for det er det som fungerer som promoteringsplattform, sier artisten Ruben (27).

Det er vinterferie i Bergen og etterspørselen for dagtilbud for barn er høy. Flere foreldre har ikke mulighet til å ta seg fri fra jobb eller å dra på ferie. Fløyen har et tilbud som holder barna i aktivitet på dagtid.