Ragnhild Kristine Løkken

Nyaste artiklar frå Ragnhild Kristine Løkken

85-åringen Kari Sæthre har i flere år prøvd å stoppe utbyggingen av Eikelund på Paradis, i Bergen kommune. Nå har hun samlet inn 300 underskrifter, og skal ta saken videre til utvalget for miljø og byutvikling.

Henvendelsene til krisetelefonene øker mens antall frivillige går ned. – Vi har mistet 50% av våre frivillige, sier generalsekretær i organisasjonen ROS, Irene Kingswick.

Stine Austgulen er en av stjernespillerne på Norges beste basketballag, Ulriken Eagles. Der har bergensjenta spilt store deler av livet. Da hun prøvde seg i USA, ble nivåforskjellene tydeligere enn noen gang.

Et nytt prosjekt i samarbeid med idrettskretsene på Vestlandet sørger for etterlengtet tilbud i Nore Neset Idrettslag. – Frem til nå har det vært hull i tilbudet vårt, sier daglig leder.

Liv Holmelid (21) har alltid elsket å danse, men mangelen på lavterskel-tilbud i Bergen har gjort det vanskelig å finne et sted hvor hun føler seg hjemme. De siste to årene har hun brukt all ledig tid på å legge til rette for ungdommer som føler på det samme som hun gjorde.

I 2022 falt den forventede levealderen for både menn og kvinner. Dette melder SSB.

45.774 personer i Norge døde i løpet av 2022. Dette er over 3772 flere enn i 2021. FHI melder at økningen har en sammenheng med pandemirelaterte dødsfall.

Den forventede levealderen for menn var 80,9 år i 2022, et fall på 0,7 år sammenlignet med 2021. Det har ikke vært en like stor nedgang fra ett år til et annet, siden andre verdenskrig.

– Sammenlignet med 2019, som var det siste året upåvirket av coronapandemien, er reduksjonen i forventet levealder på omtrent 0,3 år for begge kjønn. Med det er vi tilbake på samme nivå som i 2017, sier demograf Anders Sønstebø.

(NTB)

Nordland fylkeskommune har politianmeldt funn av flere videokameraer på et handikaptoalett på Hadsel videregående skole.

Skolen har blitt gjennomsøkt, og det ble funnet seks like kameraer. Alle har nå blitt fjernet. Det er uklart hvor lenge kameraene har vært til stede.

– I løpet av dagen i dag og morgendagen kommer Nordland fylkeskommune til å gå gjennom alle skolelokaler i fylket for å lete etter lignende kamera, forteller fungerende fylkesdirektør for utdanning og kompetanse, Geir Hareide Hansen til VG.

En person har blitt påkjørt av et tog på Oslo S. Politiet melder at skadeomfanget ikke er avklart, men personen er i live.

– Nødetatene er på vei til stedet etter melding om at en person er påkjørt av et tog. Det er uavklart hva som har skjedd. Vi vet heller ingen ting om skadeomfang, forteller operasjonsleder Per-Ivar Iversen til VG.

Ulykken skaper forsinkelser for togtrafikken som går gjennom Oslo S.

VG melder at valgkomiteen til KrF har valgt Olaug Vervik Bollestad til å lede partiet videre, sammen med fungerende nestleder Dag Inge Ulstein.

Ida Lindtveit Røse blir innstilt som andre nestleder. Dette melder partiet i en pressemelding.

Det er vinterferie i Bergen og etterspørselen for dagtilbud for barn er høy. Flere foreldre har ikke mulighet til å ta seg fri fra jobb eller å dra på ferie. Fløyen har et tilbud som holder barna i aktivitet på dagtid.