Patricia Valecilllos

E-post: 

Nyaste artiklar frå Patricia Valecilllos

– Mye av den klassiske musikken er så utrolig innholdsrik, men man kan lett falle av lasset mens man lytter. Jeg oppdaget at ved å lede publikumet mitt litt gjennom musikken mens jeg spilte, fikk publikum en større oppmerksomhet og sterkere opplevelse, sier Annabel Guaita.

– Jeg er veldig imponert over jentene i lagene våre. Det at disse jentene her er med i landslaget er en stor suksess for oss i klubben og for jentene, sier deres trener.

I Sunnhordland tingrett ble mannen dømt til 19 års fengsel, men Gulating lagmannsrett mener gjentagelsesfaren er så stor at han må dømmes til forvaring, skriver Haugesunds Avis. Mannen er dømt til 17 års forvaring i en periode på 19 år. Mannen har overfalt datteren i 18 år, fra hun var fem år, mellom 1999 og 2017. Han er også dømt for å ha utsatt samboeren og sine fire barn for fysiske og psykiske avstraffelser, i tillegg til omfattende sosial kontroll.

Bergen Klatreklubb har nylig renovert buldrehallen i Kalfaret og venter på åpningen av Nordens største klatrehall i Åsane neste år. Antall medlemmer har fordoblet i de siste ti årene med nesten 12000 nye medlemmer.

Neste uke arrangeres Kvinne-NM og Kvinnerekrutteringskonferansen i håp om å få flere kvinner til å prøve sjakk og få dem til å bli i sporten. – Vi vil bare bli behandlet som vanlige sjakkspillere, sier Sara Marie Bjørkly.

Ny statistikk viser at flere menn tar helsefag. – Det har blitt mer sosialt akseptert i guttemiljøet, sier avdelingsleder Arthur Tøsdal.

Lesbiske, homofile, bifile og transpersoner har en betydelig høyere sannsynlighet for å bli utsatt for hatefulle ytringer og trusler enn befolkningen for øvrig viser en ny rapport.

Arbeidsliv, likestilling og mangfold sett på som en styrke i samfunnet og i arbeidslivet er tema vi skal løfte opp på 8. mars, skriver Lelia Rossow til Bymag.

Studentene i Bergen vil ha mer og bedre praksis, det viser to nye studieundersøkelser i år. Universitetet i Bergen lover endringer men kan ikke si når disse vil gjennomføres.