Jonas Ørbeck Sire

Nyaste artiklar frå Jonas Ørbeck Sire

Vegtrafikksentralen melder tidlig torsdag morgen om et trafikkuhell på E39 ved Norges Handelshøyskole. En syklist er kjørt til Haukeland sykehus.

Den pågående situasjonen i Ukraina har ført til at PST har vurdert etteretningstrusselen fra Russland som økt. Derfor foreslår nå regjeringen å styrke sikkerhetsberedskapen med 100 millioner, særlig i nord.

Mandag kveld la FNs klimapanel fram en rapport med nye klimatiltak. Tiltakene skal bidra til at målene fra Parisavtalen oppfylles.

Den nederlandske fotballtreneren annonserte søndag kveld at han har fått prostatakreft.

Et utvalg for akademisk ytringsfrihet har konkludert med at flere forskere kvier seg for å delta i offentlig debatt. – Det er beklagelig, mener professor og forfatter, Lars Fredrik Svendsen.

Det var omtrent 65000 personeide elbiler ved utgangen av 2021 i Vestland fylkeskommune. Økning av elbiler fører til økt behov for flere ladepunkter, mener Norsk elbilforening.

«Det skeive blikket» stilles ut neste uke på Kode. Kunstner og regissør, Morten Traavik, mener det er problematisk om man skal se kunst med et bestemt syn. Kurator for utstillingen, Mathias Skaset, sier at dette ikke er intensjonen.

Spillhuset i Bergen har åpnet. Spillforsker ved Universitetet i Bergen (UiB) Kristine Jørgensen mener det kan redusere stigma knyttet til gaming.

Den nye regjeringen diskuterer i disse dager forslaget om en ny privatskolelov som ble lagt fram i desember. Dette kan ramme tilbudet til eksisterende skoler og stoppe oppstart av nye skoler som overlapper med det offentlige tilbudet.

Til stående applaus ble tidligere landslagspiller Lise Klaveness valgt som den første kvinnelige presidenten i Norges Fotballforbund (NFF) på søndag. Det overrasker ikke hennes tidligere sportssjef Bente Ottesen.