Ida Guldsten Robinson

Nyaste artiklar frå Ida Guldsten Robinson

I vår slo stortinget ned et forslag om å styrke seksualundervisningen. Forebyggende arbeid i ung alder kan være viktig for å få ned voldtektstallene.

Da “Elise” var 13 år opplevde hun noe forferdelig. Flere og flere forteller om voldtekt, samtidig som de færreste voldtektssaker ender i dom. Manglende bevis og ressurser gjør det vanskelig for politiet å etterforske nok saker.

En ny rapport fra NKVTS, Nasjonalt Kunnskapssenter om Vold og Traumatisk Stress, viser at 1 av 5 norske jenter forteller at de har blitt utsatt for voldtekt. “Noora” (20) var 15 år gammel da hun ble en del av denne statistikken.

Den døde personen som ble funnet i teltet på Sandsli i Bergen 26. februar er nå identifisert og pårørende er varslet, skriver politiet i en pressemelding.

Avdøde var en mann i 50 årene.

Etter gjennomførte undersøkelser er det sannsynlig at mannen døde i februar 2020 og har altså ligget død i 3 år, melder VG.

Den tidligere politilederen Eirik Jensen er stemplet som soningsudyktig og løslates derfor fra fengsel i seks måneder. Dette bekrefter Jensens advokat, John Christian Elden, til VG.

Det er Jensens helsetilstand som er årsaken til at han er stemplet som soningsudyktig.

19 juni 2020 ble han dømt i lagmannsretten til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj.

Elden informerer om at Jensen formelt er varig soningsudyktig og at det må vurderes på nytt hver sjette måned. Etter det kan han søke om benådning eller å kunne sone dommen ferdig med fotlenke i hjemmet.

Det norske oljefondet har tapt milliardbeløp på bankfallet i USA, melder E24.

Ved utgangen av onsdag forrige uke opplyste oljefondet å ha 1,7 milliarder kroner investert i aksjer og 1,1 milliarder kroner investert i obligasjoner i SVB Financial Group.

I en epost til E24 skriver pressesjef i oljefondet Line Aaltvedt:
– Dette er den største bankkollapsen i USA siden finanskrisen, og vi følger nøye med situasjonen på markedet.

Fra obligasjonsinvesteringen i SVB, forventer oljefondet å få tilbake noen av pengene. Hvor mye er det fortsatt for tidlig å si noe om, opplyser Aaltvedt til E24.

Vest politidistrikt melder på twitter at Vikafjellsvegen sperres av et vogntog som står fast.

Politiet er på vei til stedet.

Hver helg anmeldes det mellom 10 og 20 jakketyverier fra utesteder i Bergen sentrum. I tillegg er det mange tilfeller politiet ikke kjenner til, fordi flere velger å ikke anmelde. Håvard var en av dem.