Even Berntsen

Nyaste artiklar frå Even Berntsen

Bransjeorganisasjonen Sjømat Norge er skuffet over at regjeringen ønsker en lakseskatt på 35 prosent og føler politikerne ikke har lyttet til fiskerinæringen.

– Vi er skuffet fordi de ikke har hørt og vi er bekymret fordi de ikke har forstått. Dette forslaget endrer ingenting, forteller administrerende direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge til NTB.

Til NTB forteller Ystmark at han hadde forventet at regjeringen ville rette opp mistilliten om fulgte etter forslaget kom.

Ansatte ved den israelske ambassaden i Oslo er tatt ut i streik, får NTB bekreftet av ambassaden.

Fagorganiserte ved Israels ambassader verden over ble mandag bedt om å legge ned arbeidet i protest mot regjeringens varslede rettsreform.

Hvor mange som er tatt ut i streik i Oslo er foreløpig uvisst.

Tirsdag morgen kan bergenserne bli møtt med brøytekanter og vinterstemning. Det er ventet lokalt mye snø, opp mot 15 cm i løpet av 24 timer.

Mandag sendte Yr ut 3 gule farevarsel om snø for deler av Østlandet, deler av Rogaland og Vestland fylke. Gult nivå kan ha konsekvenser for infrastrukturen, hvor mye snø vil kunne påvirke kjøreforholdene.

Snøen vil først komme i vest, hvor Vestlandet kan forvente snø allerede fra i natt, skriver Yr.

Bergenserne Maren Nævdal Mjelde, Vilde Bøe Risa og Amalie Vevle Eikeland er med i Norges landslagstropp i fotball.

Landslagssjef Hege Riise og Norge skal møte Spania og Sverige i to privatlandskamper, 6. april i Ibiza og Sverige 11. april i Gøteborg

I tillegg til de tre bergenserne er Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen tilbake på landslaget, etter et lengre opphold vekke fra landslagsfotball.

Stadig flere velger å gjennomføre hårtransplantasjon. Trenden er synlig også blant unge, forteller daglig leder hos den eneste klinikken som tilbyr denne behandlingen i Bergen.

I Bergen er barns svømmekunnskap over landssnittet. Nå etterlyser distriktene bedre tilbud for å kunne gi god opplæring. 

Arna-Bjørnar avsluttet sesongen 2022 med 2. plass i sluttspillet for lagene som kom utenfor topp 4. Med flere nøkkelspillere skadet frykter sportssjefen nedrykk.

– Hvis jeg har 100 kr igjen, bruker jeg det på snus.

Tall fra SSB forteller at yngre snuser mer enn noen gang. Selv om mat- og strømpriser øker og studentbudsjettet er stramt, så prioriteres de khakigrønne boksene.

– Om det kommer 5 eller 100 blir det fett uansett.

4. mars arrangeres Bergen Games på verftet i Bergen. Dette er byens aller første event hvor e-sport og musikk går hånd i hånd, men for Mat Duo, Amund Valde og Aleksander Fjell Risvik, blir det ekstra spesielt.

De dårlige opplevelsene hoper seg opp for studenter som benytter seg av Bergens uteliv. Politiet forteller om en økning av ulovlige rusmidler i Vestlandets hovedstad.