Erle Musum Lyng

Nyaste artiklar frå Erle Musum Lyng

Prestene som står bak yogagudstjenestene i Bergen domkirke har fått hets og trusler om helvete. Likevel opplever de tilbudet som meningsfullt.

Årsresultatet for Norgesgruppen i 2022 ble lagt frem onsdag. Det viser et overskudd på 2,9 milliarder kroner for gruppen som står bak butikkjeder som Kiwi, Spar, Meny og Joker. Det er konsernets tredje høyeste overskudd noensinne.

Forretningsmannen Johan Johannson eier over 70 prosent av konsernet sammen med sin far, Knut Hartvig Johannson. Milliardærene er blant landets rikeste personer.

E24 omtalte saken først.

President Vladimir Putin har gitt de ansatte ved sitt kontor i Kreml forbud mot å benytte Apple-enheter, som for eksempel iPhone.
Ifølge Russia Today, som siterer den russiske avisen Kommersant, er sikkerhetsbekymringer knyttet til vestlig spionasje årsaken til forbudet.

TV2 omtalte saken først.

Hoksrud varslet i et Facebook-innlegg mandag at han trekker sitt kandidatur til nestledervervet i FrP. Stortingsrepresentant Hans Andreas Limi tar i stedet over som kandidat til å bli partiets nestleder.

Dette melder NRK.

Vardø: En mann i 50-årene forsøkte natt til mandag å tenne på et hus der det bor flere personer. Tre personer kom seg trygt ut, og brannen ble umiddelbart slukket.

Mannen stakk fra stedet. Da politiet skulle pågripe mannen, oppførte han seg truende mot politiet.

– Trusselsituasjonen oppsto ved at mannen kjørte inn i politiets garasjeport på politihuset i Vardø, tente på bilen han satt i og kom mot politiet med stikkvåpen. Mannen ble anropt, politiet avfyrte varselskudd uten at han stanset. Politiet så seg derfor nødt til å skyte mannen i beinet, skriver Finnmark politidistrikt i en pressemelding.

Mannen er fraktet til Kirkenes sykehus for behandling, og det skal ikke være snakk om livstruende skader. 
Spesialenheten er varslet og vil starte etterforskning av politiets håndtering av hendelsen.

Det skriver iFinnmark og VG.

Årets utgave av Bergen City Marathon byr på en helt unik nyvinning. For Karine Sjøberg (34) betyr det jubel og glede.

Neste år skal Norges beste mangekjempere kåres på Fana stadion. Nivået har aldri vært høyere, noe Gjert Høie Sjursen (23) håper å utnytte til sin fordel.

Klimautfordringer i Spania og Nord-Afrika skaper trøbbel for grønnsaksleverandørene. Det påvirker både pris og varekvalitet for bergensere på handletur. Butikkansatte har ikke fått noe signal om hvor lenge det vil vare.

Siden i fjor har norske folkehøgskoler mistet hver femte søker. Elevene mener det skyldes mangel på informasjon. Åsane folkehøgskole har tatt utfordringen på strak arm, og lyktes.

Årets vinterferie byr på uvanlig godt vær i Bergen. Det gir eksplosjon i besøkstallene for noen, mens andre opplever tap i billettinntekter.

Sider