Emma Fondenes Øvrebø

Nyaste artiklar frå Emma Fondenes Øvrebø

I dag ble det kunngjort at den britiske kulturforskeren Paul Gilroy skal få Holbergsprisen 2019 for hans banebrytende forskning, blant annet innenfor rasestudier og postkolonialisme. Holbergprisen er en internasjonal forskningspris verdt 6. millioner kroner. Nils Klim-prisen skal tildeles den islandsk-svenske filosofen Finnur Dellsén for sin forskning innen erkjennelsesteori og vitenskapsfilosofi. Dette ble offentliggjort på Media City Bergen kl. 09.00 i dag. Begge prisene skal overrekkes under en seremoni på Universitetet i Bergen den 5. juni.

En tysk studenten er reddet ned fra Ulriken med hundepatrulje, melder BA. Tirsdag formiddag ringte han polititet med ønske om å bli hentet ned med helikopter. Studenten mente at snø og is gjorde det vanskelig å komme seg ned. 18 timer senere ringte han fortvilet til politiet. Dette etter han hadde søkt tilflukt i et rom under Ulriksbanen.

Denne vinteren har flere hundre bergensere hoppet i sjøen ved Bod 24 i Sandviken.

BTS-revyen Generasjon Depresjon tuller med angst og ensomhet.

KODE fikk uventet mange besøkende onsdagskveld. – Dette er en kjempeoverraskelse, sier en av arrangørene.

Loddefjord-studenten driver kebabimperium på Engen. I år skal han utvide restaurantkjeden sin til Oslo og Stavanger.

Høgskulen på Vestlandet er en av landets verste på å informere studenter om sitt varslingssystem for seksuell trakassering, ifølge Studiebarometeret for 2018.

For to uker siden flyttet StartupLab inn i DNB sine lokaer i Solheimsviken. Bedriften er en del av en ambisjon om å gjøre Solheimsviken til Bergens teknologidestinasjon.

LifeKeys tilbyr psykologtjenester over internett til 10 000 norske studenter i utlandet. Helse Bergen har også et tilbud, som de hevder er like bra.

I år prøver 151 journalister å vinne årets Gullparaply. Det er en kraftig økning fra fjorårets 86 påmeldte.