Emma Been Meland

Nyaste artiklar frå Emma Been Meland

Alma Kraggerud (16) skal i år ha konsert på Festspillene i Bergen. Direktøren bekrefter at dette var en av de første konsertene til å bli utsolgt i år, og at det er ikke er vanlig at en 16 åring spiller solokonserter på Festspillene.

I dag er siste dagen bergensere har mulighet til å søke støtte til kjøp av el-sykkel. Hver enkelt har mulighet til å få 5000 kr støtte til el-sykkel, eller 10 000 kr til laste el-sykkel. Folk i Bergen reagerer positivt på tilbudet.

For å møte en økning i søk- og redningsaksjoner trenger Norsk Folkehjelp en ny dronebil. Innsamlingen til denne dronebilen utføres gjennom en gatekunstauksjon der 30 kunstnere har bidratt. 

På Bærumsveien i Gjettum har det vært en bilulykke. Politiet i Oslo meldte litt etter klokken 12 at det gjaldt en påkjørsel bakfra. Den fornærmede bilen i saken kjørte fra stedet uten å stanse, og Politiet jobber med å få kontakt med vedkommende.
[VG]

To krigsforbrytersaker skal åpnes mot Russland fra den internasjonale straffedomstolen. Dette er grunnet invasjonen i Ukraina. The New York Times skriver sakene gjelder bortføring av ukrainske barn og målrettede angrep mot sivil infrastruktur. Dette ble meldt av VG.

En livløs mann ble hentet opp fra et basseng på Pirbadet (Trondheim) lørdag ettermiddag. Hjerte og lungeredning ble satt i gang, før han ble sendt videre til St. Olavs hospital. Sykehuset ønsker ikke å gi ut informasjon om mannens tilstand. Dette melder NRK.

VG melder om ulykke på FV30 Gamle Kongevei 07.17 i dag morges. Ulykken var mellom to personbiler, og tre personer er kjørt til sykehus for oppfølging.
Politiet i innlandet meldte dette først.

Om en drøy måned er fristen for å søke høyere utdanning omme. Musikkvitenskap er bachelorprogrammet ved UiB med flest avhoppere siste tre årene. Nesten 3 av 4 droppet ut.

Sammen med vårværet kommer også motorsykkelsesongen. I 2022 var det en stor økning i antall dødsulykker blant MC-førere. Vi har samlet råd til hvordan motorsykkelførere kan unngå ulykke.

Debatten rundt Nasjonalmuseets samlingsdirektørs omtalelse av et Christan Krogh maleri som “kolonialistisk” har engasjert mange. Nå uttaler Kode Direktør Petter Snare seg.

Sider