Astrid Bårdstu Folvik

Nyaste artiklar frå Astrid Bårdstu Folvik

Slåsskamp, stjålne hamburgerplakater og vandring i tunnel. Vest politidistrikt meldte natt til fredag om flere hendelser på Twitterkontoen sin.

Slåsskamp, stjålne hamburgerplakater og vandring i tunnel. Vest politidistrikt meldte natt til torsdag om flere hendelser på Twitterkontoen sin.

Tirsdag morgen lå snøen seg hvitt i Bergensområdet. Vinterværet får konsekvenser for føret. Kl. 07.20 meldte Vest politidistrikt at en lastebil har sklidd delvis ut av veien i Fana, og melder om trafikale problemer på stedet.

I 2021 var Erika (24) den eneste lærlingen i bunadstilvirkerfaget i Vestland. Hun og andre bunadsyere frykter nå at faget skal dø ut. Bergen kommune mener den nye læreplanen kan dytte syinteressen blant unge i riktig retning.

19-20. mars ble NM i cheerleading avholdt i Sandefjord. Konkurransen var beinhard og studentene i Phoenix stuntet seg til en sur fjerdeplass - bare fire poeng unna pallen. BTSI Phoenix var det eneste Bergenslaget som konkurrerte i seniorklassen.

Grunnet vannlekkasjer må idrettshallen på studentsenteret holdes stengt frem til juni. Idrettssjefen i Juristforeningen frykter at oppussingen gjør studenter mindre aktive i studentidretten.

Ifølge Statens Vegvesen har antallet nye førere som kjører opp til automatgir blitt rekordhøyt. Tallet har steget fra 18 prosent i 2018, til 41 prosent i 2021. Centrum trafikkskole har kjent endringen på kroppen.

I helgen strålte sola og gradestokken viste over ti grader for første gang siden gjenåpningen i Bergen. Den gode stemningen førte til at Bymiljøetaten måtte ut å rydde gatene to ganger søndag morgen.

Denne våren er det planlagt at åtte norske filmer skal vises på kinoer i Norge. Ifølge informasjon hentet fra nettsiden til Norsk Filminstitutt, kommer det frem at ingen av disse filmene har kvinnelige manusforfattere eller regissører. Det synes lektorstudent Anna Mascolo (21) er for dårlig.

En måned etter åpning er det fortsatt stor pågang på Brann-utstillingen på Bymuseet. – Jeg tror folk i alle aldre kan finne noe interessant i utstillingen, sier prosjektleder Knut Høiaas. 

Sider