Anna Myklebust Hodne

Nyaste artiklar frå Anna Myklebust Hodne

Susanne Kaluzas bok om abortkampen ble onsdag kveld lansert på Bergen Offentlige Bibliotek. Budskapet i boken er tydelig. – Ikke kødd med kvinners rett til selvbestemt abort.

Flere tusen barn og ungdom møtte opp på Torgallmenningen i dag for å delta på klimastreik. – Dette er viktigere enn skole, sier Sunniva Hatlestad (13).

I vinterferien kastet noen en plastflaske med narkotika inn til sjimpansene i Dyreparken. Julius klarte å åpne og drikke av flasken og gikk i følge Dyreparken inn i en psykoselignende tilstand. Kjendissjimpansen er nå utenfor livsfare, men han har påført seg selv alvorlige bittskader i armen. – Dette kunne ha gått mye verre, og det kunne like godt ha tatt livet av Julius. Vi er sjokkert, sier veterinær Rolf-Arne Ølberg til NRK. Saken etterforskes nå av politiet.

I går kveld kom fregatten fram til Haakonsvern etter en nesten fire måneder lang bergingsoperasjon. Prislappen på bergingen ble høyere enn forsvarsministeren først uttalte. – Så langt er utgiftene til heving og berging beregnet til mer enn 640 millioner kroner, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til NRK. Dette er er 140 millioner mer enn det han informerte Stortinget om for en måned siden. Nå begynner prosessen med å gjenoppbygge fregatten. Sjøforsvaret har sagt til NRK at de ønsker å ha KNM “Helge Ingstad” tilbake på vannet allerede om fem-seks uker.

Agenda arrangerer i dag debatt i Bergen. – Det er viktig at Bergen blir inkludert, sier daglig leder for Litteraturhuset Kristin Helle-Valle

Det ble ingen heftig debatt da de borgerlige ungdomspartiene møttes i Bergen for å diskutere ulikhet i Norge.

BS-LK arrangerer svømmekurs for flerkulturelle, men det er ikke plass til alle. Tilbudet er blitt så populært at mange må stå på venteliste for å lære seg å svømme.

– Friluftsliv har blitt inn, forteller nestlederen Frid Festø

Salvador Dassi ga nylig ut sitt debutalbum. – Det er utrolig skummelt å gi ut musikk, forteller artisten.

Behandling for stressmestring ble redningen for Trine (26), etter mange år med smerter.