Adrian Fosse Årthun

Nyaste artiklar frå Adrian Fosse Årthun

Stadig flere med funksjonsnedsettelse våger seg opp i klatreveggen. De siste ti årene har paraklatremiljøet mer enn doblet seg. Sebastian Menze mener at man fint kan leke seg i høyden til tross for en funksjonsnedsettelse.

Kapteinen til fotballklubben Askøy ble liggende på bakken etter en duell tidlig i cupkampen mot Loddefjord, men fullførte hele kampen likevel. Kort tid etter ble han innlagt på Haukeland, med en svært uvanlig skade.

Svært mange er uvitende om den kristne fastetiden, som allerede har vart i flere uker. Presten i St. Jakob Kirke i Bergen tror dette kan skyldes at folk i dag vegrer seg for å snakke om religion.

De aller fleste lekeplassene har i dag et fallunderlag laget av gummi. Denne løsningen viser seg å utgjøre en trussel både mot barns helse, dyreliv og jordsmonn. Nå forsøker Norges to største kommuner å løse problemet.

Barnehagene i Bergen sliter med å dekke det store sykefraværet hos de ansatte, og det går hardt utover kvaliteten på tilbudet. Vikarene er mangelvare, og svært ettertraktet.

I Bergen er det ikke plass på banene til alle studentene som vil spille fotball. Den nyoppstartede studentligaen har opplevd en enorm vekst, men må nå si nei til nye lag. Idrettsrådet og NFF har hendene fulle allerede, og studentene står overfor en nærmest umulig oppgave.

Frisbeegolf har blitt enormt populært de siste par årene, og banenes kapasitet er presset til det ytterste. For å slippe kø må man stå opp grytidlig, og komme seg langt ut av byen. Nå vil spillerne ha flere baner i Bergen.

Muskel- og lymfeterapeuten når ut til millioner av mennesker på TikTok med sine alternative behandlingsmetoder. Lege kaller det løgn og lureri.

Filmskaperen Simon Nilsen (26) mottok 500 000 kr forrige uke. Nå er blikket rettet mot Oscar-utdelingen, BAFTA Awards og filmfestivalen i Cannes. Og en gigantisk eksplosjon på Puddefjordsbroen.