Usikker før sesongstart: – Vi kan ende nederst

Publisert:15. mars 2023Oppdatert:15. mars 2023, 12:00
KALDT: Kulden ligger som et lokk over Arna idrettspark hvor sportssjef Erik Mjelde har kontorer. FOTO: Even Berntsen

Arna-Bjørnar avsluttet sesongen 2022 med 2. plass i sluttspillet for lagene som kom utenfor topp 4. Med flere nøkkelspillere skadet frykter sportssjefen nedrykk.

En liten togtur gjennom Ulriken, i bydelen Arna, finner man ett av de tre Bergenslagene som skal spille i Toppserien 2023. Med en bane dekket av snø, skader på spillere og en ung tropp, er sportssjef Erik Mjelde usikker kun dager før det braker løs.

– Vi kan ende nederst, vi må jobbe for å ikke gjøre det, sier Mjelde.

Uten noen seire i årets oppkjøring er Mjelde klar over at det spås en tøff sesong for Arna-laget. Med et skadepreget lag har ikke vinteren vært slik som bergensklubben ønsket.

Klubbkultur

Til tross for kjepper i hjulene står verdien til Arna-Bjørnar sterkt. De skal være en arena for unge spillere som vil utvikle seg, ifølge sportssjefen.

— Det er Arna-Bjørnar sin identitet, den kødder vi ikke med, sier Mjelde.

At det gror godt hos Arna-laget vises godt på aldersbestemte landslag, hvor Arna-Bjørnar er representert fem ganger på J17-landslaget som spiller EM-kvalifisering.

9-19 mars spiller Helle Stenersen, Tomine Svendheim, Kaja Bjelde Hjelmhaug, Linnea Sælen og Anna Nigardsøy kamper mot Belgia, England og Kroatia i EM-kvalifisering.

Ikke overbevist

TV 2s fotballekspert Solveig Gulbrandsen er ikke overbevist over Arna-Bjørnar før sesongstart. 

Når Toppserielagene var på Marbella så hun Arna-Bjørnar tape 3-2 mot Røa. En kamp hun beskriver som en dårlig, hvor det var ustabilt og laget ikke hang sammen. 


FØLGJER MED: TV2 ekspert Solveig Gulbrandsen. Foto: TV2

Mangel på matchvinnere er noe hun savner i laget fra Arna. Flere skader og et ungt lag var utslagsgivende, forteller Solveig. Med flere spillere som ikke fikk ny kontrakt og få rutinerte spillere inn, spår hun at det kan bli tøft for laget å holde seg i toppen av norsk fotball.

Nedrykk?

Forrige uke slapp TV 2 en power-ranking av alle lagene i Toppserien, som er basert på hvordan lagene har prestert i oppkjøringen. Laget i fra Arna ble plassert nederst på listen, 10. plass. 

Power-rankingen tenker ikke Mjelde mye på, selv om de kommer dårligst ut. 

– Gir blanke pokker i hele powerrankingen, sier han.

Mjelde har troen på at laget skal klare å komme tilbake til hektene, men at det ikke er noe “quick-fix”.

I motbakker det går oppover

Det som skulle bygges videre på etter en positiv avslutning på fjorårets sesong, har gjort forberedelsene til årets sesong vanskelig. 

– Det er mye læring i å stå i en tøff periode, sier Mjelde


SERIESTART: Om 10 dager braker Toppserien løs borte mot Vålerenga. FOTO: Even Berntsen

Sportssjefen sier at laget har mye å jobbe med. Spillerne trenger mer selvtillit og at laget spiller bedre sammen. Ideologien er kontinuitet i trening, sier Mjelde.

–  Det går ikke an å hvile seg til å bli bedre fotballspillere, mener Mjelde.