Sander Sagosen og de andre håndballstjernene har blant annet spilt i Trondheim og Skien. Nå går turen til Bergen. Håndballforbundet region vest tar oppgaven om å være vertskap for Norges største håndballstjerner på alvor, og håper det kan vekke håndballinteressen i Bergen.
Har aldri vært på herrelandskamp før
Ole Helle fra Åsane gutter 16 år er i ekstase før han skal se herrelandslaget i aksjon for første gang.
– Før hadde ikke vi i Bergen tilgjengelighet til å ha så store kamper, men nå som vi har en stor arena i Åsane er det veldig kult at de skal spille her, forteller unge Helle.
Keeper på Norges herrelandslag, Kristian Sæverås, trekker frem tilgjengeligheten som den største styrken med å ha en «flytende» hjemmebane.
– Det er jo kult at folk som bor i distriktene eller mindre byer får muligheten til å se kampene våre direkte i arenaen. Det inkluderer folket på en helt annen måte enn det ville gjort dersom vi spilte alle hjemmekampene våre i Oslo for eksempel, mener Sæverås.
Samtidig legger ikke Sæverås skjul på at en fast hjemmebane kunne hatt sine fordeler.
– Vi kunne fått en annen tilhørighet til arenaen og en større følelse av å gjøre det til et fort, fortsetter landslagskeeperen.
Bra for den nasjonale håndballinteressen
Av Norges fire største byer er Bergen den eneste som ikke er representert på det øverste nivået på herresiden. Trygve Johnsen, seksjonsleder for utviklings- og kommersiell avdeling i Håndballforbundet region vest, håper at herrelandslagets kamp i Åsane Arena kan skape større interesse for håndball i Bergen.
– Det å arrangere landskamper for seniorsiden skaper masse oppmerksomhet for håndball, særlig for guttesiden i dette tilfellet. Det at håndballandslaget spiller i ulike regioner er en god strategi for håndballidretten totalt sett, mener Johnsen.
Til forskjell fra fotballandslaget som har en fast hjemmebane på Ullevål stadion, har håndballandslaget spilt sine siste kamper i Trondheim og Skien, og snart Bergen og Gjøvik.
– Vi har jo ikke et nasjonalanlegg i håndball slik som Ullevål Stadion er for fotballandslaget, men vår modell bidrar jo til å utbre og spre interessen for håndballidretten i hele landet. Det gir flere folk muligheten til å oppleve det direkte uten å reise langt, tilføyer Johnsen.
Skal teppebombe landslagshelgen
Håndballforbundet region vest har strategien klar for hvordan de skal utnytte håndballherrenes besøk til det maksimale. Konstituert daglig leder for Bergen Håndball, Andreas Gjeitrem, mener dette er en gyllen mulighet de må ta vare på.
– Vi har planlagt å teppebombe hele kamphelgen med aktiviteter for å favne og vekke håndballinteressen i byen, opplyser Gjeitrem.
Ledersamlinger, åpne håndballtreninger, lounge, og nettverkssamlinger for investorer og samarbeidspartnere er noen av tiltakene håndballforbundet iverksetter for å skape håndballfeber i Bergen.