Fullførte kampen med indre blødninger: – Jeg tisset rødvin

Publisert:28. mars 2023Oppdatert:30. mars 2023, 11:20
UTE AV SPILL: En uvanlig skade gjør at Askøykaptein Lars Magnus Pedersen må følge med fra sidelinjen i vår.

Kapteinen til fotballklubben Askøy ble liggende på bakken etter en duell tidlig i cupkampen mot Loddefjord, men fullførte hele kampen likevel. Kort tid etter ble han innlagt på Haukeland, med en svært uvanlig skade.

Søndag 19. mars møttes de lokale fotballklubbene Askøy og Loddefjord til dyst i norgesmesterskapet. Kampen endte 3-3 etter ekstraomganger. De to lagene gikk derfor til straffesparkkonkurranse, hvor Loddefjord kunne juble til slutt. For Askøys kaptein, Lars Magnus Pedersen, skulle kampen vise seg å koste mer enn bare avansement i cupen.

— Det var veldig vondt akkurat der og da.

Tidlig i kampen havnet Pedersen i duell med en motstander. Han fikk et kne hardt i siden, mellom ribbeina og hoftekammen. Smertene gikk over etter et par minutter på bakken, og Pedersen klarte etter hvert å løpe det av seg.

Samtlige 90 minutter, i tillegg til ekstraomganger, foregikk med Askøys kaptein på banen. 

Etter kampen ble smertene etter duellen verre, og Pedersen slet med å karre seg hjem. Det var der han oppdaget at noe ikke var som det skulle.

— Så måtte jeg på do, da. Og da tisset jeg “rødvin”. 

Halve sesongen ryker


INNLAGT: Lars Magnus Pedersen ble sendt rett videre fra legevakten til Haukeland. Foto: Privat

Etter en kjapp tur innom legevakten ble Pedersen sendt rett videre til Haukeland, hvor han ble innlagt. Det viste seg at han hadde kraftige blødninger på den ene nyren. En skade som vil holde Askøys kaptein på sidelinjen resten av vårsesongen.

— Det er dritkjedelig. Jeg må holde meg unna all kontakt i tre måneder. 

Pedersen forteller at han har vært skadeplaget de siste par årene, men endelig fikk en god oppkjøring i vinter. Formen var god, og han hadde kapret en plass på laget. Derfor var det ekstra surt at det var en nyreskade som skulle sette han ut av spill. En særdeles uvanlig skade.

— Jeg søkte faktisk opp “nyreskade” på internett. Jeg fant ingenting.

Legene på Haukeland kunne bekrefte at skaden var veldig uvanlig, også generelt. Denne typen traume oppstår gjerne etter en bilkrasj. Ikke på fotballbanen, forteller Pedersen.

Et hardt slag for laget

— Dette var en trist situasjon, sier Askøytrener Tommy Knarvik.

Knarvik er imponert av at Pedersen fullførte hele kampen med indre blødninger, men skulle helst sett at kapteinen var skadefri og tilgjengelig. At Pedersen nå mister hele vårsesongen, er et hardt slag for laget.

— Lars Magnus er en kaptein som drar med seg hele gruppen - en veldig samlende type. I tillegg er han en veldig god fotballspiller. Så dette passer ikke helt inn i planene våre.

Knarvik kan fortelle at de nå må vurdere om de skal hente inn en erstatter, eller om de skal la en spiller fra egne rekker ta over plassen til Pedersen. Kapteinen vil, til tross for at han er satt ut av spill ute på banen, fortsatt ha en viktig rolle å spille for laget, forteller Knarvik.

— Vi ønsker at han skal være til stede på både kamper og treninger. Da kan han fortsatt bidra med tilstedeværelsen og positiviteten sin.