De frivillige stiller opp for hverandre: – Gikk for 15 000 kr

Publisert:29. mars 2023Oppdatert:30. mars 2023, 09:21
FRIVILLIG: Vevang er frivillig i Norsk Folkehjelp. Foto: Emma Been Meland.

I slutten av mars gjennomførte Norsk Folkehjelp en auksjon av gatekunst. Inntektene skal gå til innkjøp av ny dronebil til hjelp av søk- og redningsaksjoner. Et av verkene ble kjøpt av en frivillig fra en annen organisasjon. 

Auksjonen ble holdt på Nøsteboden i Bergen, hvor over hundre mennesker møtte opp for å støtte. Selve inntektene fra auksjonen skal gå til en dronebil, et kjøretøy de kan styre dronen fra ved søksaksjoner. 

På auksjonen ble alle verkene solgt og organisasjonen fikk en samlet sum på 127 000kr. André Vevang er Nestkommanderende Beredskapsleder i Norsk Folkehjelp i Vestland fylke og har hatt mye ansvar for auksjonen.

– Vi er veldig fornøyde! Det var omtrent på det beløpet vi ønsket å ligge, forteller han.

Hjelp fra andre frivillige

Det var særlig et verk som sto høyt i kurs før auksjonen.

Den anonyme gatekunstneren JOY hadde laget et maleri spesifikt for auksjonen. Det ser man på sekken, hvor logoen til Norsk Folkehjelp vises.  


SPESIELT: Verket ble laget spesifikt til auksjonen. Foto: Emma Been Meland

Christer Holm driver Gategalleriet i Bergen, og det var han som tok kontakt med JOY i anledning auksjonen. Ikke bare ble bildet laget spesifikt til auksjonen, men det lå mye bak.

– Bilde er tematisk riktig: du vet ikke helt om det er en som får hjelp eller om de er på vei til å hjelpe. Det symboliserer den fellesskapsånden og dugnadsånden i Norsk Folkehjelp, sier Holm. 

Dette bilde ble kjøpt av en frivillig i Norske Redningshunder, som ønsker å være anonym. 

– Vedkommende kjøpte det for hele 15 000 kr, forteller Vevang.

Ikke i mål

Likevel er de fortsatt et stykke unna dronebilen.

– Vi trenger 450 000 kr for dronebilen, så vi er fortsatt drøye 300 000 kr unna, forteller Vevang. 

Men håpet består.

– Vi har fått mye hjelp av Roger Iversen som eier Nøsteboden og lånte lokalet til oss gratis. Nå fungerer han som mellommann for å samle inn penger fra andre bidragsytere. Vi håper at det er på plass etter påske.