Rikke er tatt ut til sin første A-landslagssamling, som eneste representant for Bergenslagene

Publisert:7. april 2022Oppdatert:8. april 2022, 11:10
Rikke Larsen Øyerhamn og resten av de norske håndballjentene møter Nord-Makedonia i de to siste kampene i EHF Cup.

Mens resten av Europa spiller kvalifiseringskamper til EM i november, deltar regjerende europamester Norge i EHF Cup. I cupens siste kamper i slutten av april, får landslagsdebutant Rikke Larsen Øyerhamn prøve seg som eneste spiller fra Bergenslagene.

De norske håndballjentene er, som vinner av EM 2020, forhåndskvalifisert til årets europamesterskap. De trenger derfor ikke å ta del i kvalifiseringen slik som resten av kontinentet, og deltar derfor i treningscupen EHF Cup sammen med Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. I den anledningen har Thorir Hergeirsson tatt ut en fersk gjeng til samling. Det gjør at bergensjenten og Tertnes-kant Rikke Larsen Øyerhamn rykker opp fra rekruttlandslaget.


Tertnes spilte onsdag seriens siste hjemmekamp mot Storhamar, hvor de tapte 29-26. Årets siste kamp er borte mot Oppsal. Foto: Anniken Steen Birkhaug

– Jeg ble jo kjempeglad. Jeg syns det var sykt stort, smiler Larsen Øyerhamn.

ByMag møtte 21-åringen i Åsane Arena, hvor Tertnes onsdag dessverre tapte 29-26 mot seriens sølvvinner Storhamar.

Nye ansikter får muligheten

Larsen Øyerhamn forteller at hun syns det er bra at så mange nye fjes nå får sjansen, og at det er viktig å la dem få prøve seg i en slik anledning. På denne måten får spillerne kjenne på hvordan det er å spille med flagget på brystet, uten at nervene tar overhånd.

– Ting skjer jo hele tiden, og da er det viktig å være klar. Det er gøy å få en slik mulighet nå. Sånn at hvis det skjer noe senere, så har jo man kjent litt på det, sier hun.


Tore Johannesen syns det er veldig fornuftig å la de faste spillerne hvile, og dermed gi sjansen til en del nye fjes. Foto: Anniken Steen Birkhaug

Tertnes-trener Tore Johannesen er enig i at beslutningen om å la andre nå få prøve seg, var helt riktig nå.

– Det syns jeg er veldig fornuftig, og helt naturlig. Det er voldsomt press på kampaktiviteten til de som er sentral i landslaget, og som spiller Champions League. Det å stå over en samling av og til, er nesten helt nødvendig, sier Johannesen.

En bekreftelse

Det å få denne sjansen, ser Larsen Øyerhamn på som en bekreftelse på at det hun gjør er riktig. Hun tror at en slik mulighet kan føre til at hun i fremtiden har enda mer tro på seg selv.

– Ting går jo litt opp og ned. Bommer man på et skudd, så er det veldig lett å tenke negativt. Å trekke seg selv ned. Men da er det bra å få denne muligheten, en bekreftelse. At noen andre ser noe da, en fremtid, forteller hun.

Men 21-åringen har en del erfaring fra rekruttlandslaget, så helt ny vil ikke denne opplevelsen være. Derfor har hun mange gode og dårlige erfaringer å bygge videre på. Dette gjør også at hun kjenner en del av jentene fra før av, som såklart gir en trygghet.

– Der har det jo egentlig gått ganske bra for min del. Jeg har jo syns at det har vært veldig gøy, så jeg håper jo å få med meg samme opplevelsen på A-landslaget, legger hun til.

Tore Johannessen syns det er veldig gledelig at Rikke har fått sjansen. Han forteller hun har hatt en veldig fin utvikling de siste sesongene, og da spesielt inneværende sesongen.

– Hun har tatt store steg i angrepsspillet, og blitt tryggere i avslutningene enn det hun var for en tid tilbake, legger treneren til.

Norge møter Nord-Makedonia til to kamper den 21. og 24. april. Den siste kampen spilles hjemme i Nadderud Arena.