Jarle Blix er en entusiastisk CB-drikker fra Lillesand utenfor Kristiansand. Han er svært misfornøyd med at CB bryggeri skal legges ned.
- Jeg liker ikke at de skal flytte produksjonen av CB bort fra Kristiansand. Jeg synes egentlig dette er en tragedie, Sier Blix.
Er CB- ølen fortsatt CB- ølen om den brygges i Sarpsborg eller Bergen?
–Nei! CB skal jo brygges på kjærlighet og kildevann. Det vil de ikke få til ved Hansa i Bergen, sier Blix.
Han forteller også at i lokalavisen Fædrelandsvennen har det vært mye snakk om nedleggingen.
–De fleste er sinte og irriterte. Mange snakker til og med om å boikotte Hansa-borg, forteller Blix.
Hadde vært døden for Hansa-merket.
Bergenser og tidligere ansatt ved Hansa borg, Jarle Wilhelmsen, forteller at om det var omvendt hadde bergenserne blitt fly forbanna.
– Hvis Hansa hadde blitt produsert et annet sted i landet, ville det nok betydd døden for Hansa-merket.
Hvorfor bryr folk seg så mye om lokalølet?
–Det er en del av identiteten, kulturen og historien vår. Eksempelvis i Bergen er det noen ting man ikke skal kødde med; Ulriken, kvinneklinikken og Hansa-ølet. Jeg skjønner at sørlendingene er irriterte.
Hansa Borg forstår kritikken
- Vi forstår at CB er en viktig merkevare for sørlendingene. Vi synes jo selv det er vemodig å ta den avgjørelsen om å legge ned bryggeriet, forteller Stina Kildedal-Johannessen, leder for kommunikasjon og bærekraft i Hansa Borg.
Johannessen forklarer at begrunnelsen baseres på en grundig kartlegging gjort av alle Hansa Borg-anleggene.
- Vi har sett på hva som må til av investeringer for å komme der vi ønsker å være i fremtiden - spesielt i forhold til bærekraftig produksjon. Det var svært store investeringer som måtte til på CB-bryggeriet.
Hvorfor tror du folk har så sterke reaksjoner?
- Kristiansand er jo et sted vi har vært i mange år og det er mange som har blitt glad i denne merkevaren. Vi vet at det er mange som mener at «hver by som har respekt for seg selv har eget bryggeri og eget lokaløl».
Johannessen forsikrer også alle CB-elskere om at ølen ikke skal endre seg
- Vi skal bruke samme oppskrift og ha samme kvalitet på produktene. Så ølen skal nok smake like godt.