UKEN: Har aldri hatt så mange søkere før, til tross for koronapandemien

Publisert:17. mars 2022Oppdatert:17. mars 2022, 15:02
Herman Bøe Vilseth, UKEsjef 2022

De siste tre ukene har kulturfestivalen UKEN blitt arrangert i Bergen. Etter to år med koronapandemi, var det usikkert hvor stort engasjementet ville bli. UKEN-sjef, Herman Bøe Vilseth, er positivt overrasket.

- Det har aldri vært så mange frivillige tidligere i UKEN som nå, det at vi er rundt 1150 personer er helt rått. Det har også vært helt historisk mange som har søkt.

UKEN er Vestlandets største studentdrevne kulturfestival, og arrangeres i Bergen hvert partallsår. I løpet av tre uker arrangeres det en rekke ulike arrangementer, alt fra konserter og x-russefest til aktmaling.

- Selv om vi er en studentdrevet festival, så har vi lyst til å treffe absolutt alt av målgrupper, og egentlig hele Bergen, forteller Bøe Vilseth.

Frivillig arbeid

Alle studentene som jobber i UKEN, jobber frivillig.

Egil Øyri, som jobber i Aula bar på Norges Handelshøyskol (NHH) under UKEN, jobber ca. 30 timer frivillig.


Egil Øyri, jobber i Aula bar under UKEN

- Selv om det tar mye tid, så er det jo veldig morsomt å være med på, sier han.

Dette er tredje gangen Øyri er med i UKEN

- Å Komme seg ut av komfortsonen og møte litt nye folk tror jeg er veldig sunt, så jeg ville absolutt anbefalt det.

Ikke bare forbeholdt NHH

De siste årene har også UKEN hatt som mål å inkludere studenter fra alle studiesteder i Bergen, selv om mange av arrangementene holdes på NHH.

- Det er historisk mange som ikke går på NHH som er med i år.  Det er ca. 400. Det har aldri vært så høyt.

Det er ikke tilfeldig

- Vi har jo hatt et veldig stort fokus på det. Litt i tråd med det så ønsket vi veldig å ha flere arrangementer i sentrum, så ikke bare på NHH, forklarer Bøe Vilseth

 

Elise Welde, som studerer ved universitetet i Bergen, er en av studentene som ville være med på den nye tanken bak UKEN.


Elise Welde, innholdsprodusent i UKEN

- Det handlet egentlig bare om at jeg hadde lyst til å få et større innblikk i hva studentmiljøet i Bergen innebærer. Jeg er en veldig sentrumsbasert student, men det finnes jo veldig mye som engasjeres utenom.

Elise forteller videre at det på starten føltes rart å komme inn i et miljø hvor mange kjente hverandre fra før av, men at det går seg til etter hvert som man blir bedre kjent.

- Jeg syntes det beste er jo egentlig bare alle menneskene du har møtt. Det er jo kanskje veldig klisjeaktig sagt. Sier hun med et smil.

Hun forteller at det var fint å bli kjent med en del av byen, som hun ikke hadde et forhold til fra før av.

- Så man får dypere forståelse for egentlig hele student-Bergen da, og hva som befinner seg rundt i landskapet, legger hun til.

Øyri syntes også det er positivt at studenter fra flere studiesteder i Bergen jobber i UKEN.

- Jeg er veldig positiv og veldig glad for at det også er andre folk! Jeg skulle gjerne sett flere som var med, fra andre studier. Fordi det er veldig morsomt når man kan møtes på tvers av studier.

Har også kjent virkningene av korona-pandemien

Det var ikke en selvfølge at UKEN skulle bli en suksess. Etter to år med koronapandemi, var det usikkert hvor mange personer som kunne samles, og når landet kom til å åpne for arrangementer.

- Det var hele tiden usikkerhet rundt når det kom til å åpne opp, så vi har tenkt at de arrangementene vi skal kjøre, kan legges opp slik at de kan kjøres i noe begrenset form, forteller Bøe Vilseth.

Likevel er han klar på at de ønsket å arrangere noe uansett, selv om de kanskje hadde måttet gjøre endringer i planene.

- Det er viktig for folk å få litt av den gleden tilbake. Og vi har jo solgt ut så å si alt, så engasjementet har vært helt rått å se på.

Føler seg heldig

Selv om noe av planleggingen frem mot uken har måttet foregå under restriksjoner, er flere fornøyde med opplevelsen


Herman Bøe Vilseth, UKEsjef 2022

- Jeg føler meg bare helt sinnssykt heldig som får lov til å være sjef for UKEN og sitte i styret. Generelt det å få ta del i UKEN har bare vært sinnssykt gledelig, sier Bøe Vilseth

Øyri er også glad for at han valgte å jobbe i UKEN

- Det har aldri vært et spørsmål egentlig om at det var verdt det, forteller han.

Bøe Vilseth sier videre at ukestyret har fått positive tilbakemeldinger, og legger vekt på at UKEN sitt motto er «skapt for å glede».

- Hvis det er noen som ikke har det inntrykket, så håper jeg de tar kontakt med meg, så får vi høre hva vi kan gjøre bedre!