Supportermarsjen for å hedre Ove Thue - Dette kommer til å bli ellevilt!

Publisert:31. mars 2022Oppdatert:1. april 2022, 11:07

Brannlegende Ove Thue er gikk bort i januar. Nå skal Bataljonen hedre hans musikk for Brann: – som kommer til å leve med oss for all framtid

9. april skal Bataljonen, supporterklubben til Brann, marsjere fra Solheimsviken til Brann stadion, for å hedre den kjente sangeren, Ove Thue, som gikk bort tidligere i år. 

– Han skapte sangene som samler publikum mer enn noe annet, og sangene kommer til å leve med oss for all framtid, forteller leder for Bataljonen, Erlend Ytre-Arna Vågane. 

Han legger ikke skjul på at Ove Thue er den enkeltpersonen som har hatt mest å si for supporterkulturen med hans sanger i Bergen. 

–Alle som spilte for Brann på 70-tallet gjorde han kjent, forteller den gamle superstjernen, Helge Karlsen, som også var en venn av Ove Thue.  

Helge Karlsen var en av mennene som spilte på 70-tallet og blir blant annet nevnt i sangen “Vi er de beste” av Ove Thue, som er en av de mest kjente sangene til Brann: Når Helge Karlsen stormer frem nerover sidelinjen (…). 

Selve marsjen 

Bataljonen har troen på at marsjen blir en stor suksess. 

–Vi håper at det kommer minst 1000, men drømmer om over 2000, forteller Vågane, 

Marsjen begynner i Solheimsviken, hvor det skal foregå ulike aktiviteter, før de begynner å bevege seg mot Brann stadion fra 13:30. Marsjen vil samtidig være med på å bringe fotballklubben sammen, etter et røft fjorår, forteller Vågane.

–Jeg tror det betyr enormt mye. Fjoråret var veldig tøft, og det at vi viser at vi står samlet bak klubben på veien mot Eliteserien igjen, er nok veldig viktig, sier han.

Brann har hatt flere mindre marsjer før, men aldri så stort som denne, forklarer Vågane. 

–Ambisjonen er å skape landets største supporter marsj til heder for Ove Thue, og at dette skal bli en årlig tradisjon før første heimekamp, forteller han. 

Båndet mellom Brann og Ove Thue

Brann-supporter Leiv Ottdal sier til Bymag at han ikke skal på marsjen på grunn av at den er i begynnelsen av påskeferien, men legger ikke skjul på at Ove Thue var en legende, og at marsjen høres ut som en fin markering. 

–Alle vet hvem det er. Han lagde de beste og mest kjente sangene! forteller Ottdal

Ove Thue betydde mye for Brann, men hva betydde Brann for han?

–Han var fascinert av fotballen Brann spilte, forklarer Helge Karlsen. Brann betydde mye for han, og han betydde mye for Brann. 

Karlsen forteller at han dessverre ikke kan stille på marsjen da han og resten av Brann-old boys skal stå ved inngangen før kampen, samme dag. Men han legger vekt på at dette er noe han ville vært med på hvis han kunne.