I helgen var det NM i cheerleading: Bergenslaget Phoenix nådde nesten pallen

Publisert:22. mars 2022Oppdatert:22. mars 2022, 11:40
Forberedelser: Utøverne Princess Mariel Mil Husby, Alexander Larsel Soliman og Sigurd Kleiven har siste trening før NM med BTSI Phoenix

19-20. mars ble NM i cheerleading avholdt i Sandefjord. Konkurransen var beinhard og studentene i Phoenix stuntet seg til en sur fjerdeplass - bare fire poeng unna pallen. BTSI Phoenix var det eneste Bergenslaget som konkurrerte i seniorklassen.

Pyramide: Phoenix viser frem en pyramide under NM i helgen. FOTO: Amund Johannessen

Rett utenfor pallen

– Det var helt fantastisk, vi har aldri fått så høy poengsum, forteller trener Tonje Wallem.

Med 226 poeng var Phoenix kun fire poeng fra tredjeplassen. Østlandslagene NRC A og B, dro sammen med Viqueens inn pallplassene. Wallem er likevel fornøyd med resultatet. 

– Vi har absolutt oppnådd målet vårt, vi har blitt mer samlet som klubb. Det har vært så kjekt, lærerikt og veldig gøy. 

Utøveren Princess Mariel Mil Husby er også stolt av laget sitt denne helgen. Hun er en flyer - utøveren på toppen i et stunt. Hun har vært med på laget siden 2019 og helgens norgesmesterskap var hennes første.

– Vi konkurrerte mot kjempegode og store kubber. De tre øverste er helt insane, så fjerdeplass blir som en førsteplass. 


God stemning: Flyer Princess Mariel Mil Husby har det gøy på matten med laget sitt. Her med lagkamerat Sigurd Kleiven.

Både Mil Husby og Wallem peker på samhold og god stemning som viktige faktorer for suksessen. Treneren forteller at de selvfølgelig ønsker å vinne, men at det viktigste er å være stolt over det de har fått til. 

Mil Husby tror laget fikk høy poengscore på grunn av innstillingen de hadde før konkurranse.

– Jeg tror vi gjorde det så bra fordi vi bare hadde det gøy på matten og hadde god stemning. Vi brydde oss ikke så mye om plassen vi fikk, det var som om vi bare lekte. 

Ikke som andre lag i NM

I motsetning til mange andre lag i mesterskapet, har ikke Phoenix hatt mulighet til å øve i lange perioder, forteller Wallem. BTSI ble rammet hardt av koronatiltakene mot breddeidretten. Lagene i toppidretten har på den annen side hatt oppdrag internasjonalt, samt at enkelte utøvere har trent med landslaget. 

Treningsutfordringene stoppet likevel ikke BTSI fra å delta.

– Utøverne har tatt dette på en utrolig bra måte, sier Wallem. 

BTSI er en forkortelse for studentidrettsforeningen ved Høgskolen på Vestlandet. Phoenix konkurrerer i kategorien Senior Cheer Coed elite, som er det høyeste nivået. I NM var de ett av to studentlag. 


Leder gjengen: Tonje Wallem har trent flere av BTSI-lagene før konkurranse.

Fordel å være studentlag 

I tillegg til å trene Phoenix, er Wallem også lagleder for lagene Griffin, Ashes og Ignite som konkurrerer på lavere nivåer. Treneren forteller at de legger opp til sosiale arrangementer utenfor matta og på tvers av lagene. 

– Vi gjør mye sosialt sammen, og når samholdet er godt blir vi også gode på matta. 

Phoenix er et blandet lag med utøvere som har lang konkurranseerfaring, men også utøvere som ikke har konkurrert før. Wallem synes de nye utøverne har gjort det bra og at de har fått mer motivasjon etter helgen. Det er Mil Husby enig i. 

–Jeg synes det var helt fantastisk, og jeg gleder meg masse til neste år, avslutter den fornøyde flyeren.