Høie med klar beskjed til idrettsklubber som bryter avstandsregler

Publisert:26. mai 2021Oppdatert:26. mai 2021, 17:03

– Min forventning er at Norges idrettsforbund rydder opp i det umiddelbart hvis de avdekker den type forhold, sa helseministeren til NTB.

Ulike steder i landet har klubber i breddeidretten meldt fra om at de ønsker å bryte med regjeringens anbefalinger mot kontakttrening, der én meters avstand har vært gjeldende. Helseminister Bent Høie har vendt seg til Norges idrettsforbund med ønsker om en opprydning, skriver .

– Jeg oppfatter at Norges Idrettsforbund hele veien har vært veldig tydelige på at de mener at idretten skal følge til enhver tid både regler og råd på dette området, var svaret Høie gav NTB under en pressekonferanse denne uken, ifølge VG.

Avstandsreglene er kun anbefalinger, - ikke forskriftsfestet. Norges Fotballforbund mener regjeringen står med ansvaret, noe som kommer frem av en fra fotballpresident Terje Svendsen.

- Vi forstår klubbenes frustrasjon. Fotballen har ikke regelverk hvor vi kan sanksjonere brudd på myndighetenes anbefalinger ved normal trening, det må være myndighetenes ansvar. Min anmodning er at fotballen åpnes for alle, klubbene vil følge opp på en god og trygg måte, sa fotballpresidenten..