Rekordhøyt interesse for utdanning i Forsvaret

Publisert:15. april 2021Oppdatert:15. april 2021, 09:46

Utdanning og jobb i Forsvaret er attraktivt og går mot søknadsrekord. I år vil rekordmange studere ved Forsvarets høgskole.

Forsvarets høgskole (FHS) får ny søkerrekord i år, viser foreløpige søkertall.

I 2020 var det 2.530 som hadde søkt på FHS etter at fristen hadde gått ut den 15. april. Ved utgangen av mars 2020 var det den gang 859 søkere, sammenlignet med 1.249 på samme tidspunkt i år, skriver 

Rektor og sjef for Forsvarets høgskole, Henning-A. Frantzen, tror interessen skyldes to ting. Forsvaret vedtok for noen år siden en utdanningsreform som åpnet opp for flere skoleplasser. I tillegg tror Frantzen at programmer som “Førstegangstjenesten” og “Kompani Lauritzen” kan skape interesse for flere og er nok en faktor som spiller inn.