Over 2 millioner kroner samlet inn til kreftsyke Silje

Publisert:23. april 2021Oppdatert:28. april 2021, 14:03
Foto: Privat.

Silje Waage (30) har plateepitellkreft med spredning. Norge kan ikke lenger hjelpe, og Silje trenger kreftbehandling som hun må betale for selv. Nå har over 8.000 personer gitt penger slik at Silje kan få behandling i utlandet.

Silje sammen med samboer Espen. Foto: Privat.

– Det har vært helt fantastisk at så mange stiller opp og hjelper akkurat meg. Det har vært så enormt fint å se. Jeg blir helt målløs, sier Silje Waage til Bymag.

Søstrene til Silje startet en Spleis-askjon som et siste håp for at Silje kan få den behandlingen hun trenger. Der er det nå samlet inn over 2 millioner kroner. Hun har gått gjennom tre cellegiftkurer på Haukeland universitetssykehus, og siste CT-undersøkelse viste dessverre at cellegiften ikke har fungert så langt. Nå har de lite å tilby i Norge. Prisen på behandlingen Silje nå trenger vil bli på sirka 2,5 millioner kroner.

Silje er mamma til Max (7) og Mille (4), og samboer med Espen Vaka. Familien som holder til på Stord har ikke tenkt til å sitte stille og vente på at ting skal ordne seg selv.

– Livet til Silje er her og nå, og vi har ingen tid å miste. Hjelp oss med å få Silje kreftfri så hun kan få en fremtid sammen med familien sin, skriver søstrene Trine, Renate og Helene i beskrivelsen på Spleis-innsamlingen.  

Starten på kampen mot kreften

Det hele startet med smerte i både rygg og fot. 

– Det ble værre og værre, og til slutt fikk jeg ikke sove på nettene, forteller Silje.

– På dagtid kjente jeg ingen smerte og levde som normalt. Jeg var på jobb, trening og ute å lekte med ungene. Nettene var så ekstreme at det endte ofte med at jeg måtte legge meg i varmt vann eller gå rundt i stua for det var det eneste som hjalp.

Silje gikk til fastlegen og fikk smertestillende, noe som ikke hjalp på smertene. Ingenting hjalp og til slutt fikk hun en MR time.

Etter 7 uker med intens smerte om nettene fikk hun endelig svar.


Foto: Privat.

– Jeg husker fastlegen min ringte på en søndags kveld, så jeg skjønte med en gang at dette ikke var gode nyheter.

Hun ble sendt videre til biopsi samme uke, og uken etter var svaret klart at dette var kreft.

– Både jeg og samboeren min brøt sammen da vi hørte beskjeden, men vi ble fort enige om at dette ikke skulle knekke oss. Denne kampen skulle vi vinne uansett hva legene sa.

Silje har vært positiv hele veien og det eneste målet hennes er å bli frisk.

– Når jeg har så enormt mange fine folk rundt meg som har samme innstilling så er det lettere å holde seg positiv. I tillegg så har formen min vært veldig bra hele veien. Jeg føler meg ikke kreftsyk. Jeg har litt vondt i foten bare. Det er jo med på å holde humøret oppe.

Gir ikke opp håpet

– Jeg gjør alt for ungene mine, og jeg har ikke tenkt til å gå glipp av oppveksten til barna mine. Så det er helt klart derfor jeg klarer å holde motet oppe.


Foto: Privat.

Silje er ikke klar for å gi opp livet enda, og prøver å holde humøret oppe. 

– Jeg føler ikke at jeg er ferdig med å leve.