Ny virusvariant påvist i Bergen

Publisert:16. april 2021Oppdatert:16. april 2021, 14:24

Fredag ble det bekreftet smitte av den indiske mutasjonen i Bergen.

Torsdag ble det undersøkt om en person i Bergen hadde blitt smittet av nyoppdagede indiske “dobbeltmutanten”. Fredag morgen bekreftet Mikrobiologisk avdeling ved Haukeland sykehus smitte av den indiske virusvarianten i Bergen. Dette skriver Haukeland universitetssykehus på Twitter. 

meldte om bekreftelsen først.

– Det er veldig spennende at vi på dagen vi feirer bioingeniørdagen får spore opp det som kan være en helt ny virusmutasjon, sier avdelingssjef for mikrobiologisk avdeling på Haukeland, Elling Ulvestad til BA.

Viruset er påvist hos en person som kom til Norge og Bergen med fly.

Den smittede personen er nå i isolasjon, og det er liten fare for at den indiske mutasjonen blir spredd ut i samfunnet.

– Vi har pr. nå ikke indikasjoner på at den indiske varianten er mer smittsom enn for eksempel den engelske varianten, eller at den har egenskaper som gjør at den vil utkonkurrere de variantene vi nå har sirkulerende, men vi følger situasjonen for alle virusvarianter nøye, sier avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttets avdeling for smittevern og beredskap Line Vold til .