Ny kontroversiell dommeravgjørelse da Dortmund ble slått ut av Champions League

Publisert:15. april 2021Oppdatert:15. april 2021, 10:46

Til tross for et godt utgangspunkt og en drømmestart på returoppgjøret mot Manchester City, måtte Erling Braut Haaland og Dortmund se seg slått av engelskmennene. Nå står Champions League-håpet for neste sesong i fare for den tyske storklubben.

Borussia Dortmund er ute av årets Champions League etter å ha tapt 4-2 sammenlagt mot Manchester City. Kampen startet bra for Dortmund, med mål av unggutten Jude Bellingham etter 15 minutter.

– Det var et veldig fint øyeblikk ettersom jeg ble frastjålet et mål i den første kampen. Jeg skulle ønske mamma, pappa og lillebroren min kunne sett det fra tribunen. Det hadde gjort øyeblikket perfekt. For meg personlig var det et fint øyeblikk, men å vinne kamper overgår alt. Jeg er skuffet, sier Bellingham etter kampen.

Hjemmelaget tok denne ledelsen med seg inn til pause, men en kontroversiell straffesituasjon gjorde at City utlignet ti minutter ut i andre omgang ved Riyad Mahrez. Phil Foden avgjorde kampen med 15 minutter igjen å spille.

For Dortmund sin del kan tapet få store konsekvenser. De ligger syv poeng bak den viktige fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong med seks kamper igjen å spille, og nå er det usikkert om noen av deres viktigste spillere som Haaland og Sancho kommer til å bli værende i en klubb som ikke spiller i den gjeveste europeiske turneringen.

Haaland involvert i scoring

Phil Fodens mål på overtid av den første kampen mellom Manchester City og Borussia Dortmund var en vond pille å svelge for tyskerne, men med Marco Reus sitt mål i Manchester hadde kveldens hjemmelag en solid sjanse på å avansere til semifinale i Champions League i kveld.

Haaland og Dortmund startet kampen bra og presset Manchester City i jakten på målet de trengte. Det fikk de.

Etter 15 minutter fant en flott langpasning fra Emre Can frem til Erling Haaland som hadde gått på et løp i bakrom. Jærbuen holdt ballen oppe i duell med midtstopper John Stones, før han snudde og slapp ballen til lagkamerat Mahmoud Dahoud. Tyskeren fyrte til, men måtte se ballen bli blokkert av Citys andre midtstopper, Ruben Dias. Returen falt imidlertid til 2003-modellen Jude Bellingham, som tok et par touch før han plasserte ballen i krysset bak målvakt Ederson.

Den engelske 17-åringen ble snytt for en scoring i den første kampen mellom lagene, men kunne nå endelig feire sin første Champions League-scoring for Dortmund, bare et par dager etter at han scorte sitt første ligamål for dem.

Denne scoringen gjorde også Bellingham historisk. Med sine 17 år og 289 dager er han den yngste spilleren til å ha scoret et Champions League-mål for Dortmund i deres historie. Han er også den nest yngste til å ha scoret et mål i utslagsrundene i turneringen bak Bojan Krkic, som var et par måneder yngre da han gjorde det i 2008.


Foto: Twitter/Skjermdump

Med dette resultatet var Dortmund videre, og det var nå City sin tur til å angripe. De kom nærme ved flere anledninger, spesielt da stjernespiller og kaptein Kevin de Bruyne smelte ballen i tverrligger etter å ha utnyttet en feil av Dortmunds Mateu Morey. Samme Morey var også nære ved å sette ballen i eget mål litt senere, men ble reddet av sin målvakt Marwin Hitz. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Ny kontroversiell dommeravgjørelse

Det første oppgjøret mellom lagene huskes for Jude Bellingham sitt annullerte mål, da engelskmannen ble dømt for å ha stemplet Manchester Citys målvakt Ederson før han scoret. Her ble han blåst av før han fikk satt ballen i mål, noe som også gjorde at VAR ikke kunne ta en ny vurdering på om scoringen kanskje burde stått. I returoppgjøret gikk en ny dommeravgjørelse imot Dortmund.

Emre Can hadde skylden i det første målet City scorte i Manchester, og få minutter ut i andre omgang headet han et innlegg fra Phil Foden i sin egen arm. Dommer Carlos Del Cerro Grande nølte ikke og pekte på straffemerket, til tross for store protester fra Can selv. En sjekk fra VAR-rommet bekreftet avgjørelsen og City fikk da en gylden mulighet til å ta ledelsen i oppgjøret sammenlagt. Den tok Riyad Mahrez, som smelte utligningen i mål bak Dortmund-målvakt Hitz og scorte sitt første Champions League-mål for sesongen.

– Vi så at Emre traff ballen først med hodet. Vi ble forklart før sesongen at om ballen treffer hodet før den treffer armen, så er det ikke straffespark. Vi spurte fjerdedommeren om de skulle sjekke VAR-skjermen. De gjorde det heller ikke i den første kampen, sa Dortmund-trener Edin Terzic om situasjonen etter kampen.

Foden avgjorde igjen

Begge lagene hadde hver sin 20 år gamle superstjerne å sette liten sin hos. Manchester City hadde den lokale gutten Phil Foden, mens Dortmund hadde jærbuen Erling Haaland. Det ble til slutt Foden som kom seirende ut av den duellen, som han gjorde i den forrige kampen.

Etter 75 minutter endte en kort corner på høyresiden opp hos Foden på kanten av 16-meteren. Unggutten trengte bare ett touch for å legge ballen til rette før han fyrte ballen i mål via høyre stolpe, et skudd som målvakt Hitz kunne gjort det bedre på. Med 4-2 til Manchester City sammenlagt og et Dortmund-lag som da trengte tre mål for å komme seg videre, var kampen så å si avgjort. Hjemmelaget klarte ikke komme seg til noen særlige nye farligheter og kampen ebbet ut i 2-1 til bortelaget og avansement for Manchester City

City er med dette videre til sin andre semifinale i klubbens historie, fem år etter at de nådde sin første. Den gang ble de slått ut av Real Madrid, mens det nå er PSG, med Neymar og Kylian Mbappé i spissen, som står i veien for finalebilletten til Istanbul.

Den andre semifinalen spilles mellom Real Madrid og Chelsea.