Norge trekker styrker ut av Afghanistan

Publisert:15. april 2021Oppdatert:15. april 2021, 12:07

Onsdag kunngjorde USA-president Joe Biden sin intensjon om å ende den mangeårige krigen i Afghanistan. Norge og flere Nato-land har nå besluttet å trekke styrkene ut av landet.

– Vi begynner uttrekkingen av norske styrker 1. mai og er ferdig i september, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide til , etter at hun og forsvarsminister Frank Bakke-Jensen hadde diskutert temaet under et ekstraordinært Nato-møte onsdag.

USA og de andre Nato-landene trekker seg ut, selv om Taliban og regjeringen i Kabul ennå ikke har enes om noe våpenhvile eller fredsavtale.

I den afghanske hovedstaden Kabul har Norge på nåværende tidspunkt stasjonert rundt 95 personer, skriver NRK. Selv om styrkene trekkes ut av landet, vil Norge fremdeles gi hjelp i form av bistand, ifølge Eriksen.