Må holde hallen stengt etter økt smittetrykk

Publisert:16. april 2021Oppdatert:16. april 2021, 11:17
Egersund Racketklubb har stanset all trening og holder hallen stengt. FOTO: Nicolas Hovland

Egersund Racketklubb holder hallen stengt for trening grunnet økt kommunal smitte. Styremedlem Gunn Friestad håper folk vil støtte klubben med loddsalg ettersom etter et vanskelig år.

På mandag kunne Eigersund rapportere ni nye smittetilfeller, blant de smittede var elever ved Husabø skole. Tallet var en stor og plutselig økning i smittetilfeller. Sammen med kommunen bestemte Egersund Racketklubb å stenge B&G Racketsportsenter.

– Slik som tiltakene er nå, holder vi stengt både for barne- og ungdomstrening og booking av baner. Unger med sesongkort har fremdeles mulighet til å spille i hallen på eget initiativ, sier


Det har ikke vært et enkelt år for Oddvin Helleren, men han og klubben har holdt treningene gående frem til nå. FOTO: Privat.

 Oddvin Helleren, styremedlem med ansvar for sport.

Helleren tror idretten er både et godt folkehelsetilbud og en fin sosial arena for mange. Han uttrykker også bekymringer for de yngste i klubben.

– Ungene har jo behov for noe meningsfullt å fylle dagene med, istedenfor å bare gjøre det samme hele tiden. For unger er det også viktig å ha rutiner og trygge rammer. For de ungene som ikke har det så bra, er det en god arena hvor de kan føle de har sin plass og kjenner på mestring.

Prioriterte treninger framfor turneringer

Eigersund har hatt relativt lite smitte det siste året. I sommer betydde det en etterlengtet Kristiansand-tur for noen av medlemmene i Eigersund Racketklubb. Helleren forteller om en mer skuffende høst.

– Da høsten kom ble det mer smitte igjen, og etter det har det ikke vært rom for noen lokale samlinger. Det er trist, man kan bare trene sammen i kohorter, sier treneren.

Etter de høye nasjonale smittetallene som kom i høst, har klubben valgt å ikke ha noen former for turneringer. Dette valget kom på tross av lave lokale smittetall.

– Vi har hatt muligheten til å ha lokale turneringer i perioder, men det har vært en vurderingssak om hva som har vært viktigst. Hva om det blir smitte slik at vi må stenge ned alt av trening? Politikere som vet mer enn oss har jo sett viktigheten av at barn og unge har et tilbud som trening og hverdagsaktiviteter, og det er vi enige i, sier Helleren.

Utebanene klare på rekordtid

Etter at kommunen kom med anbefalingene om å stenge, var nok mange medlemmer skuffet for å ikke kunne møtes i hallen lenger. For de ansvarlige ved klubben betydde det at de måtte se på alternative løsninger. Da falt valget på å få opp utebanene tidligere enn normalt.

– Vi håper utebanen skal komme opp i dag (torsdag) som et alternativ. På grunn av de kommunale tiltakene håper vi den blir satt opp rekordtidlig, slik at vi kan ha noe å tilby, sier Helleren.

Og det ble den. Torsdag kveld kunne Egersund Racketklubb annonsere på sin Facebook-side at utebanen er klar til bruk.


Egersund Racketklubb fikk opp bane rekord tidlig torsdag kveld. FOTO: Egersund Racketklubb

Loddsalget fortsetter

I disse tider driver Racketklubben med salg av lodd til inntekt for klubben. Helleren påpeker viktigheten av dette salget etter et år med tapte inntekter på grunn av fravær av turneringer. I fjor ble loddsalget avlyst, men på grunn av lite smitte i planleggingsfasen valgte klubben å utføre loddsalget i år.

Ettersom vi nå er i en litt annerledes situasjon enn under planleggingen, sier Gunn Friestad, styremedlem med inntektsbringende tiltak, at hun håper alle medlemmene følger de smittevernreglene som anbefales.

– Vi prøver å håndtere smittevern på best mulig måte. Det blir umulig for oss å passe på at alle som selger, passer på smittevernreglene, men vi stoler på at medlemmer følger de anbefalingene som gjelder, sier Friestad.

Både Helleren og Friestad sier at mye av loddsalget går over plattformer som Facebook. Selv har Helleren vist frem sine selgeregenskaper på nettsiden.

– Jeg har solgt 5 bøker uten å se et menneske i ansiktet. Det er slik vi må gjøre for å slippe kontakt rett og slett, sier han.

Dersom alle loddene til klubben blir solgt, vil de kunne tjene omtrent 150 000 kr. Dette er viktige inntekter etter en lang tid uten turneringer.

– Jeg håper folk stiller opp og kjøper lodd. Vi setter pris på alle som vil hjelpe til, sier Friestad.


Loddsalget er en viktig inntekt for Egersund Racketklubb.