I år kan du feire nasjonaldagen på Minecraft

Publisert:16. april 2021Oppdatert:16. april 2021, 14:58
Slottet bygd av Skogliv i Minecraft. Foto: Skogliv

Nordmenn nærmer seg sin andre nasjonaldagsfeiring under koronapandemien. Skogliv, Norges største minecraft server inviterer derfor hele Norge til en digital 17. mai feiring på Minecraft.

Tarjei Mo Batalden (22), Tobias Laundal (22) og Erlend Pilø (25), eierne bak Skogliv. Foto: Skogliv.

Tarjei Mo Batalden (22), Tobias Laundal (22) og Erlend Pilø (25) driver Norges største Minecraftserver, Skogliv, på fritiden sin. På 17. mai arrangerer de kanskje Norges største digitale 17. mai-feiring. 

– Jeg tror at 17. mai-feiringen er for veldig mange enten avlyst eller endret, derfor er det viktig å kunne tilby gode digitale steder man kan møtes og være sammen, sier Batalden.

 På serveren vil man kunne gå i 17. mai-tog med alle vennene sine uten risikoen for korona.  Skogliv har blant annet jobbet med å bygge Oslo i realistisk skala og utseende slik at nasjonaldagen kan bli tilnærmet normal for barna.

– Vi har bygget Oslo slik at man også i år skal kunne gå i tog fra Jernbanetorget, opp Karl Johan, og til slottet på nasjonaldagen, forteller Batalden. 

Det er ikke bare i Oslo man kan gå i tog på  Minecraft. Skogliv har jobbet med å bygge en løype som selve toget skal gå gjennom. Langs løypen har de bygd kjente landemerker, bygg og elementer fra hele landet.

 – Det blir en løype med utvalgte godbiter som vi bygger opp til en kompakt og stilig bølge, sier Batalden. 

Skogliv holder fortsatt på med byggingen for å få alt klart til den store dagen.  Tarjei Mo Batalden kan fortelle at Oslo har tatt over et år å bygge, og selve løypen bruker de nå en drøy måned på å gjøre klar.


Slik deltar du på årets 17. mai-feiring. Skjermdump: skogliv.no

Et arrangement for store og små

Skogliv ønsker alle velkommen til det digitale 17. mai-toget, og håper at flere enn bare barna kan få glede av arrangementet. 

 – Vi vet at det er flest barn og unge som spiller minecraft til vanlig, men vi håper at også foreldrene kikker over skulderen og er interessert i å se på feiringen. Vi vil jo gjerne at dette kan bli noe hele familien kan gjøre sammen, sier Batalden. 


Venninnene Thea Urne (20) og Celina Heimdal Brynildsen (19). Foto: privat

Blant dem som skal delta på Skogliv sitt arrangement er venninnene Celina Heimdal Brynildsen (19) og Thea Urne (20). Venninnene studerer digital infrastruktur og cybersikkerhet på NTNU i Gjøvik, og skal i år delta på arrangementet sammen flere andre. 

– Jeg skal delta fordi jeg går en litt nerdete linje og jeg har venner som elsker å spille minecraft, sier Brynildsen. Selv har hun vel spilt siden spillet ble lansert i 2011. 

Venninnene er enige om at et slikt arrangement er viktig, spesielt under pandemien. 

– Det kan føles veldig usosialt med store happenings som 17. mai og nyttår hvor man tidligere har kunne vært samlet, derfor er det fint å kunne møtes digitalt utenom de vanlige zoom-møtene, sier Urne. 

 – Ettersom at det er fler og fler som spiller minecraft, så er det en fin plattform å møtes på for alle oss nerder der ute, fortsetter Brynildsen. 

Om studentene kan samles og feire fysisk med vennene sine er ikke sikkert enda, men Brynildsen ser likevel lyst på feiringen. 

– Om vi er samlet eller ikke kommer helt an på om korona tillater, men vi kommer eventuelt til å sitte i bunad i hvert vårt rom og spille minecraft sammen her i Gjøvik, avslutter hun. 

Andre året på rad

Fjorårets arrangement gikk over all forventning. Det var over 9000 spillere innom serveren i løpet av dagen. 

– Vi tror at vi var Norges største 17. mai-feiring i fjor, sier Tarjei Mo Batalden.

I år har allerede Facebook-arrangementet nådd over 750 000 brukere og 13 000 har sagt at de skal delta. Likevel ser ikke Skogliv ikke er en risiko for at serveren skal krasje selv med så mange deltakere.  

– Vi bygger et avansert teknisk nettverk og infrastruktur som bruker hovedsakelig servere i Oslo, men også kraftige servere i utlandet. Det er mye avansert teknisk som skal på plass, men det har vi gjort før, så det har vi stor tro på at vi skal få til nå også, sier Batalden. 


Fjorårets 17.mai-tog til slottet. Foto: Skogliv