Haaland-assist holdt ikke for Dortmund

Publisert:6. april 2021Oppdatert:7. april 2021, 12:03
FOTO: Pixabay

(Manchester City-Borussia Dortmund 2–1) Erling Braut Haaland (20) gikk målløs av banen for femte kamp på rad i første kvartfinale i mesterligaen. Likevel sørget en lekker assist til Marco Reus (31) for at håpet for avansement fortsatt lever.

Det skulle ta hele 84 minutter før Dortmund fikk sin første og eneste nettkjenning mot engelske Manchester City. Med en frekk pasning fra Haaland satte Reus inn utligningen, men City svarte raskt ved å ta ledelsen i kampens sluttminutter. Det var det første målet City slapp inn i mesterligaen på 790 minutter.

Haaland er toppscorer i turneringen med ti mål, og scoret fire mål i forrige runde mot Sevilla. Likevel var mye av fokuset rettet mot Jærbuens måltørke på fire kamper.

City-manager Pep Guardiola var ikke i tvil i sine tanker rundt spissen.

– Han er en fantastisk spiss. Alle vet det. En blind person kan forstå at han er en god spiss. Det er ikke nødvendig å være en manager for å forstå det om ham, sa Guardiola i

Likevel gikk Haaland målløs av banen for femte kamp på rad i den første kvartfinalen. Dermed ble Manchester City det første laget i Champions League Haaland ikke har satt ballen i mål mot. Dortmund-manager Edin Terzic sier at han uansett er fornøyd med hans prestasjoner.

– Han hadde en målgivende og var en trussel mot dem. Tidlig i førsteomgang skaper han en stor sjanse. Det er det vi ønsker – at han skal få brukt farten sin, sier

Kritikk mot dommeren 

Mye fokus ble rettet mot dommer Ovidiu Hategan etter at han blåste frispark mot Dortmund da Jude Bellingham tok ballen fra City-keeper Ederson. Brasilianeren ble presset av Bellingham, og gikk i bakken etter å ha sparket i engelskmannen som kom med foten. 

Hategan lot ikke Bellingham sette ballen i mål, for så å sjekke forseelsen med VAR i etterkant, noe som er normal praksis. Dermed ble Dortmund fratatt et mulig mål.

– Jeg synes det er feil avgjørelse av dommeren. Bellingham går på ballen og Ederson sparker opp i foten hans, sa Erik Thorstvedt i TV2-studio.

Dortmunds stjernespiller Jadon Sancho var ute med skade, men fortvilte over dommeren på twitter.

– Dommeren trenger en sjekk!

Edin Terzic var heller ikke ikke særlig fornøyd med dommeravgjørelsen.

– Jeg har bare sett Bellingham-situasjonen én gang, men for meg er det ikke frispark til City. Dommeren blåser også med én gang. Hadde han ventet kunne han gått til VAR-skjermen og sett på situasjonen, sier han til TV2

VAR ble brukt i en tidligere situasjon, der City-spiller Rodri tok til ansiktet og falt i bakken etter at Emre Can sparket bak seg. Dortmund-spillerne protesterte voldsomt, og etter å ha sjekket med VAR trakk dommeren avgjørelsen.

Haaland traff ikke på sjansene

Manchester City var klare favoritter før hjemmekampen mot Haalands Borussia Dortmund, og tok raskt kontrollen over kampen. Emre Can sendte en slurvete pasning på midtbanen i det 19. minutt, og Kevin De Bruyne utnyttet feilen ved å sette ballen i nettet. Jærbuen hadde en anonym førsteomgang, og Dortmund gikk til pause på stillingen 1-0.

I starten av andre-omgang våknet derimot Haaland til live, og var nærme å sette utligningen etter å ha parkert City-stopper Ruben Dias. Haaland rev seg fri i duellen, men mistet balansen og skjøt ballen rett i beina på keeper Ederson.

Dortmund tok mer over i andre-omgang, og Haaland skulle få vise seg enda en gang like før slutt. Ballen ble spilt hurtig fram i angrep i det 84. minutt, og Haaland assisterte utligningen til Marco Reus med en frekk gjennombruddspasning.

– Rollene er byttet om. Det er Haaland som spiller igjennom Reus denne gangen! sa kommentator Øyvind Alsaker.

Det skulle likevel ikke holde for tyskerne. 

Kevin De Bruyne leverte en nydelig langpasning, og Phil Foden ble matchvinner i det 90. minutt. Dermed står engelskmennene igjen med et godt utgangspunkt før returkampen i Dortmund den 14.april.

– Vi vet 2-1 er et “tricky” resultat, men vi er i det minste foran, sier

Haaland har nå gått 405 minutter uten å score, og Borussia Dortmund står også i fare for å komme utenfor mesterligaplass i tyske Bundesliga. I neste kamp venter Stuttgart, laget som tidligere i sesongen herjet med  Dortmund i en 5-1 seier.