Første gang i Norge - hundeovergriper dømt til fengsel

Publisert:12. april 2021Oppdatert:12. april 2021, 15:19

En mann i 30-årene er  i Nedre Romerike tingrett dømt til fem måneders fengsel for seksuelle overgrep mot hunder.

Det melder , som skriver at dommen, som skal være den første av sitt slag i Norge, kan legge presedens for tilsvarende saker i fremtiden.

– Det er en dom som omhandler seksuell omgang med dyr, og tar utgangspunkt i over 20 tilfeller fordelt på åtte år. Det er et stort omfang, sier Morten Lundén, politiadvokat i Øst politidistrikt, til NRK.

Mannen vedgår å ha begått overgrep mot hundene, men har også nektet straffskyld på andre tiltalepunkter. Dommen er ennå ikke rettskraftig, men den kan bli brukt som rettesnor i rettssystemet for fremtiden om den blir stående, ifølge politiadvokaten.

Ifølge NRK mener Siri Martinsen, leder i dyrerettighetsorganisasjonen NOAH, at straffen på fem måneder er for lav, og begrunner det med at det er snakk om grove og gjentatte overgrep, som har en strafferamme på tre år.