Får eliteskole på Brann Stadion

Publisert:12. april 2021Oppdatert:12. april 2021, 14:12

Idrettstalenter fra og med 13-årsalderen har nå mulighet til å søke på nye skoleplasser på Brann Stadion. Ungdommene må gjennom en fysisk opptaksprøve som skal avgjøre hvem som får plass på Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

NTG starter nå Bergens første ungdomsskole med toppidrett, i tillegg til en ny videregående skole godkjent for elleve idretter, melder .

164 elever har søkt på de 60 plassene. 

Det første året gjelder tilbudet for elever som satser på fotball, basketball, håndball og tennis. Brann skal trene guttene som spiller fotball, og IL Sandviken Toppfotball skal ha sportslig ansvar for fotballjentene. Skolen har samarbeidsavtaler med Fana Håndball Elite, Gimle Basket og Paradis Tennisklubb.