En Heit trend

Publisert:16. april 2021Oppdatert:16. april 2021, 11:46
Omgitt av vakker natur finner man Heit Bergen Sauna på Marineholmen. Foto: Dina Nybø Olavsen.

I løpet av koronaåret har vi blitt introdusert for flere nye trender. En av dem har kommet for å bli, nemlig badstue ute. – Folk begynner jo nesten å by over hverandre i helgene fordi de vil slippe til, sier daglig leder Veronica Pedersen.

Pedersen kjente på en trang til å gjøre noe annet enn det hun hadde drevet med i 30 år. Hun kjøpte en sauna nede på Marineholmen og startet opp Heit Bergen Sauna i slutten av januar i år.


For daglig leder Veronica Pedersen har driften av Heit gått over all forventing. Foto: Privat.

– Det har jo allerede vært slike badstuer i Oslo i flere år, og det kommer nye selskaper til hele tiden. Badstukulturen i Norge er voksende. I tillegg har vinterbading vokst veldig i vinter, på grunn av korona tror jeg.  

På en brygge ute ved vannet ligger Heit. Dagene skal være fordelt på private timer og drop-in timer. På grunn av restriksjonene knyttet til pandemien, har drop-in timer utgått den siste tiden.

– Jeg tror folk vil til Heit fordi det er annerledes, noe nytt. Det oppleves unikt i den verden vi lever i, der det ikke er så veldig mye å gjøre. Så er det jo mange som synes det er kult av kunne vise på Instagram at de har badet, smiler hun.

Åpner en ny sauna

Pedersen er den eneste i Bergen som driver med badstue med et slikt konsept. For henne har det på ingen måte vært en ulempe å starte opp i pandemien.

– Det har gått kjempebra, over all forventing. På grunn av avstandsregler har vi jo hatt begrenset kapasitet hele tiden, så jeg var jo spent på hvordan det skulle gå. Det har vært fullt hver kveld omtrent siden åpning, og i helgene er det nesten venteliste for å få plass.

Ettersom etterspørselen har vært over all forventning, har Pedersen mulighet og behov for å åpne enda en sauna.

– Den skal romme 12 personer i normale tider. Det gjør driften litt enklere for oss praktisk, ettersom det blir bedre kapasitet. Folk begynner jo nesten å by over hverandre i helgene fordi de vil slippe til, men sånn fungerer det jo selvfølgelig ikke.

– Nydelige omgivelser og god service

Shafrin Zaman (26) jobber i Oslo, men har for øyeblikket hjemmekontor i Bergen . Hun besøkte Heit en onsdags ettermiddag.

– Jeg fant det på Instagram. Det kom opp på utforsk når jeg scrollet. Da jeg så det var i Bergen sjekket jeg ut tilbudet og syntes det så veldig bra ut.

Både hun og bestevenninnen Malene var veldig fornøyde med besøket i den populære saunaen.

– Nydelige omgivelser og veldig god service. Det var veldig kjekt, og hvis man ble for varm var det bare å hoppe rett ut i sjøen. Så en skikkelig fin onsdag, rett og slett!


I det markerte feltet foran Heit vil det åpne en ny sauna. Foto: Dina Nybø Olavsen.

Zaman forteller at hun absolutt vil tilbake, men kanskje ikke mot sommeren. Daglig leder er derimot ikke bekymret for tiden fremover.

– Jeg har jo vært spent på om folk slutter å komme til sommeren, men jeg har masse bookinger i mai allerede, så jeg ser positivt på fremtiden, sier Pedersen.

Hun regner også med turister som vil komme til Norge etter hvert som pandemien roer seg.

– På et eller annet tidspunkt kommer turister også, så det tror jeg vil være veldig eksotisk for de å komme her å sitte å se på fjord og fjell og bade i den kalde fjorden i Norge, avslutter Pedersen.