Blir det ny superliga?

Publisert:24. april 2021Oppdatert:28. april 2021, 13:52

Natt til mandag 19.april ble det annonsert en opprettelse an en ny europeisk superliga i fotball.

I en pressemelding på den ny opprettede  står det at seks engelske, tre spanske og tre italienske klubber er med i ligaen så langt. De skrev at tolv av Europas ledende fotballklubber har samlet seg for å kunngjøre at de har blitt enige om å etablere en ny midtukekonkurranse, Super League.

Lagene som startet som grunnleggerklubber var AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF og Tottenham Hotspur.

Dersom superliga-planene blir realitet, vil det være svært økonomisk gunstig for de involverte. New York Times hevdet at de involverte klubbene ikke ønsker å forlate sine hjemlige ligaer. De skriver også at hver klubb blir lovet 3,5 milliarder kroner kun for å bli med i ligaen.

I en uttalelse skriver Det europeiske fotballforbundet at de vil stå sammen med flere forbund om å stoppe “dette kyniske prosjektet”.

– Vi vil vurdere alle midler som er tilgjengelige for oss, på alle nivåer, både juridisk og fra et sportslig perspektiv for å hindre at dette skjer, skriver UEFA videre.

De truer også med at klubbene som blir med i superligaen kan bli utestengt fra alle turneringer på både nasjonalt og internasjonalt nivå. I tillegg kan fotballspillerne deres bli nektet å spille for landslaget sitt, i følge UEFA.

Supporterne reagerer

Den nye superligaen skapte mange reaksjoner fra fotballsupportere i kommentarfelt, og flere har gått i demonstasjoner mot sin egen klubb.

Her er noen kommentarer som er hentet fra et Facebook-innlegg der superligaen blir diskutert mellom Tottenham supportere:

– På en dag som i dag må jeg sitere Bill Nicholson: “We must always consider our supporters, for without them there would be no professional football”. Utrolig trist at Tottenham, som eneste av toppklubbene som fremdeles er engelsk eiet, blir med på det som ødelegger alt.

– Skam for fotballen. Bare de rike som ønsker å bli enda rikere. Dette må stoppes.

– Det dreier seg ikke om at penger skal styre, for det gjør det allerede. Det handler om at en liga der ingen lag kan rykke ned og de samme lagene blir der for evig tar bort alle de ingrediensene som gjør fotballen og tilhenger-biten til en unik opplevelse. Fy!!

Noen har også sendt bilde av fotballdrakten sin i søppelet, som en demonstrasjon på at de ikke kommer til å støtte klubben sin videre dersom superligaen blir realitet.

Flere klubber trekker seg fra superligaen

Flere klubber trekker seg etter de negative tilbakemeldingene fra supporterene og UEFA

Det italienske fotballforbundet (FIGC) har godkjent en regel som forbyr klubber som melder seg på tilleggs konkurranser fra å konkurrere i Serie A, som er toppdivisjonen i den italienske fotballigaen.

Det gjør at superligaen kollapser for de italienske klubbene Juventus, Inter Milan og AC Milan.

De seks engelske toppklubbene har også trukket seg fra den europeiske superligaen. Manchester United, Liverpool, Arsenal og Tottenham bekreftet at de vil følge Chelsea og Manchester City med å trekke seg.

Nå ser det mørkt ut for den nyetablerte superligaen.