Varsler nye tiltak tirsdag: - Redd for min hverdag

Publisert:8. mars 2021Oppdatert:8. mars 2021, 15:49
Mohammad Alhitta er bekymret for hvordan tiltakene kan påvirke hverdagen hans og hverdagen til de rundt han. Foto: Dositej Rarogijević-Vuković

De nye tiltakene varslet av Erna Solberg søndag kveld gjør noen bergensere bekymret. Andre velger å ta det som det kommer.

Emilie Bergstrøm, fra Fredrikstad, tar en master i sammenlignende politikk ved UiB. Hun håper at de nye tiltakene som kommer, ikke rammer lesesalene. 

– Nå jobber jeg med å ferdigstille masteroppgaven, noe som er vanskelig å gjøre hjemme i et kollektiv. Derfor er jeg avhengig av tilgang til lesesalene, sier hun.

Bergstrøm påpeker at hvis Norge blir stengt noen uker fremover, så vil det være kort tid igjen til å bli ordentlig ferdig med masteroppgaven.


Emilie håper på at de nye tiltakene som kommer ikke rammer lesesalene i Bergen. Foto: Aleksander Nordengen Brevig

Tar det som det kommer

Pensjonisten Viggo Mellum frykter ikke de nye tiltakene.

– Jeg tar det som det kommer. Jeg er innstilt på å gjøre det som myndighetene sier. Vi må nok høre på dem for å bli kvitt dette, sier Mellum.

Bergenseren legger også til at han har medfølelse for de unge og har forståelse for at de kanskje er lei.

– Hadde jeg vært 60 år yngre, hadde jeg nok syntes det jeg og, ler han.

En annen som deler samme oppfatning som Viggo, er Tonje fra Bergen.

– Jeg er bare glad for å kunne ta de hensynene vi kan ta. De som tar avgjørelsene vet best, sier hun.

Redd for elevene og hverdagen

Mohammad Alhitta er helsepersonell og lærer ved Bergen Katedralskole. Han er redd for hvordan hverdagen hans og de rundt han kan bli påvirket, både som helsepersonell og lærer.

– Jeg er litt redd for min egen hverdag, men også for hverdagen til de jeg jobber med og rundt, sier Alhitta.

For elever i alle aldre har det vært mye usikkerhet rundt skolehverdagen siden koronaviruset først traff Norge. Dette er noe Mohammad tror påvirker velferden til elevene hans.

– Jeg er spesielt bekymret for velferden til elevene mine, som har hatt en skolesituasjon som har gått mye frem og tilbake det siste året. Det er ikke lett å ofte få nye beskjeder om hvorvidt de skal på skolen eller ikke i fremtiden, konkluderer han.

Nye nasjonale tiltak på tirsdag

Statsminister Erna Solberg (H) kalte søndag kveld inn til pressekonferanse i anledning at det er ett år siden Norge stengte ned. Her varslet hun at vi tirsdag denne uken sannsynligvis kan forvente oss nye, strenge nasjonale tiltak.

– Jeg har planlagt å orientere stortinget tirsdag morgen, sa statsminister Erna Solberg til VG søndag kveld, på spørsmål om når nye nasjonale tiltak vil bli offentliggjort. 

Solberg fortalte videre til VG at de ikke er ferdig med å vurdere hvilke tiltak vi kan forvente oss.

– En av de største avgjørelsene og vurderingene nå, er spørsmålet om hvor mye kan vi forsterke lokale tiltak. Mange deler av landet har liten smitte, og det er veldig krevende for oss å ha like tiltak over hele landet, sa statsministeren.