Tande i kunstig koma etter skrekkfall

Publisert:26. mars 2021Oppdatert:26. mars 2021, 13:21

Det ble dramatisk da Daniel-André Tandes prøvehopp i skiflyvningsbakken i Planica torsdag endte i et heftig fall.

Tandes ski falt av under hoppet og han skled ned hele bakken. Hoppet var på 99 meter, og det regnes at han antakelig hadde en fart på 80 km/t i det han treffer bakken,

Landslagslegen deler at 27 åringen har brukket kragebeinet og punktert en lunge. Heldigvis har han ingen hode- eller nakkeskader, men holdes i kunstig koma i 24 timer for å redusere stresset på hjernen og sørge for at hodet får nok surstoff. 

– Siste nytt er at skaden heldigvis ikke er livstruende. De har ikke funnet noen alvorlige indikasjoner på de første skanningene de har gjort av Daniel. Det er veldig bra at vi kan få sånne nyheter, og så må vi bare avvente i forhold til de endelige analysene,