Slik kan drag queen Mimi Devine underholde til tross for korona

Publisert:22. mars 2021Oppdatert:23. mars 2021, 15:15
Her er Mimi Devine i full glitter og glam. Foto: Francisco Photography.

Shlomi Ruimi (42) har opplevd stor suksess på sosiale medier som drag queen Mimi Devine det siste året.

TikTok har blitt en stor plattform for Mimi. Foto: Privat

Mens show og arrangementer har blitt avlyst i løpet av det siste året har drag queen Mimi Devine gjort det beste ut av situasjonen. Shlomi har satset mer på sosiale medier som Instagram og Tiktok enn på sceneopptredener. Kulturlivet i Bergen har virkelig fått gjennomgå dette året, men Shlomi har likevel funnet en måte å underholde mennesker fra hele verden på. 

– Plutselig kom mars og pandemien startet. Da oppdaget jeg TikTok. Jeg hadde hørt om det, men hadde ikke prøvd det før. Så startet jeg med å lage noen videoer her og der, forteller Shlomi Ruimi. 

Han startet med drag da han ble 30 år. Først med en liten opptreden, som fikk god tilbakemeldinger. Etter noen opptredener hadde han en pause fra drag. Da jobbet han som både danser, frisør og sminkør.

Shlomi er opprinnelig fra Israel, men er bosatt seg i Bergen på grunn av jobb. Nå jobber han som prøveleder for Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans. Det var i starten av 2020 at Shlomi ville gjøre mer drag.

Suksess på TikTok

Nå har Mimi Devine over 80 000 følgere på TikTok, og lager videoer om temaer man kan relatere til. 

– I denne tiden trenger folk å le, og Mimi spiller på så mange aspekter som sminke, foreldreskap, kroppspositivitet, mat og mye alkohol. Alt på en humoristisk måte. Jeg tror folk kan se seg selv og relatere til henne. 

Videre forteller Shlomi at Mimi ikke bare er en enkel jobb. For å filme disse videoene til TikTok må han gjøre sminke, ta på parykk og kostyme. Denne transformasjonen tar hele tre timer. Etter det går det også en god del tid til å filme. Alt dette for å filme en video på maks 60 sekunder.

– Hvorfor tror du Mimi har blitt så populær det siste året?

– Mange skriver til meg hvordan de relaterer til Mimi og hvordan det lyser opp dagen deres. Når jeg legger ut videoer får mange et glimt av lykke.

TikTok ble en stor hit i starten av koronapandemien. Mange var i karantene eller isolasjon, og mennesker over hele verden fant en måte å både underholde seg selv og få kontakt med andre. 

– Her er vi etter et år, Mimi ble veldig stor bare i løpet av dette året gjennom sosiale medier. Og gjør det fortsatt veldig bra.


Foto:Privat

Shlomi håper likevel på å opptre på en scene igjen snart.

– Nå jobber jeg med et show. Det neste steget for Mimi er å lage en forestilling og opptre live på en scene, sier Shlomi Ruimi.

 

Les også: