Landslaget med klart budskap

Publisert:25. mars 2021Oppdatert:25. mars 2021, 10:35

Verden rundt finner man overskrifter om gårsdagens budskap fra det norske landslaget under Norge - Gibraltar kampen. 

Det er som først avslørte at hele 6500 gjestearbeidere har mistet livet i Qatar siden de ble tildelt fotball-VM. På bakgrunn av dette og øvrige menneskerettighetsbrudd i Qatar tydeliggjorde det norske landslaget hva de mener om dette. Mens nasjonalsangen runget sto de norske fotballguttene ikledd like t-skjorter trykket med «Human rights on and off the pitch». Det har vekket oppsikt og ulike reaksjoner.

Amnesty Norge, som kjemper for menneskers rettigheter, er stolte av markeringen til det norske landslaget. 

– Det er veldig sjeldent at hele fotballag og spillerne før en landskamp stiller opp på denne måten. Jeg er veldig, veldig glad i fotball og akkurat nå er jeg litt ekstra glad i det norske landslaget,

I all mediedekningen av markeringen, disktures også spenning rundt om det blir konsekvenser. TV2 ekspert Solveig Gulbrandsen er usikker på om det er lovlig. 

- Det er ganske strenge regler i sånne kvalikkamper på hva du har lov til å ha på deg eller ikke. Dette er mest sannsynligvis ikke lov i henhold til FIFAs og UEFAs regler. Det er spennende at de tør å vise hva de mener, sier