Koronasmittet tok seg ulovlig inn i Norge

Publisert:26. mars 2021Oppdatert:26. mars 2021, 16:02

To utlendinger er pågrepet etter å ha krysset grenseovergangen i Engerdal i Innlandet.

En av de to pågrepne har testet positivt med covid-19. De to mennene opplyste til polititet at de var smittet, og at de ønsket å sitte i karantene i Norge.

Innlandet politidistrikt skriver på at de pågrepne har forsøkt å komme over grensen flere steder, men ble avvist på grunn av manglende dokumentasjon for innreise.

Årsaken til at de ønsket å ta seg inn i Norge, skal ha vært at de heller ville sitte på karantenehotell i Norge enn i Sverige.

– Det var toll som varslet politiet, om at en bil hadde tatt seg over grensa ved Drevsjø, forteller operasjonsleder Sissel Svarstad i Innlandet politidistrikt, til .

Mennene ble fraktet til arresten på Hamar. De er opprinnelig fra Romania, men det er uklart om de fortsatt er rumenske statsborgere. – Etter hvert vil påtalemyndigheten og Politiets utlendingsenhet se på hvilket land de faktisk hører hjemme i og avgjøre hva som vil skje videre med dem. Enn så lenge «holder de hus» her hos oss, opplyser operasjonslederen til .

For å begrense risikoen for importsmitte, har strammet inn på utlendingers mulighet for innreise. Kun utlendinger som er bosatt i Norge har lov til å krysse grensen nå, med noen få unntak.

Regjeringen innførte obligatorisk koronatesting for alle som kommer inn i Norge fra 2. januar. er fysisk sperret av. Alle må nå inn via grenseovergangene som enten har teststasjon eller politikontroll.