Korona skaper usikkerhet blant studenter – Sammen endrer tilbudene sine

Publisert:8. mars 2021Oppdatert:12. mars 2021, 13:01
Sammen City. Foto: Hillevi Leknes.

Fra 15. mars skal Sammen Trening endre sitt gamle system. Med tanke på nedstengningene som har vært det siste året, så har det blitt diskutert om det er mulig å finne en mer fleksibel løsning for studentene i Bergen.

Bård Johansen, direktør for Sammen Trening

Varig løsning

I dag er det kun mulig for studenter å binde seg til et semester i 6 måneder til 1275 kr, eller benytte seg av drop-in tilbudet til 80 kr. Et vanlig månedsabonnement, tilgjengelig for ordinære medlemmer og elever/andre studenter, koster i dag 449 kr.

Bård Johansen, direktør for Sammen Trening, forteller at Sammen vil avvikle dagens abonnementsløsning for innføringen av det nye systemet. De nye tilbudene vil introduseres fra og med 15. mars.

  • Drop-in tilbudet forblir uendret, og prisen vil være det samme som før, altså 80 kr.
  • I tillegg introduseres månedsabonnementet, 12 måneder med binding, og avtalegiro uten binding.

Johansen forteller at han anser dette som en varig løsning, og disse nye tilbudene vil være permanente – også etter koronakrisen.

Månedsabonnement vil ikke koste mer

Johansen vil ikke fastslå hundre prosent hva de nye abonnementene vil koste, men dyrere vil det ikke bli.

– Foreløpig er det diskutert at prisen vil være semesteravgiften delt på 6. Altså 1275 kr delt på 6 måneder, omtrent 225 kr. Drop-in vil ikke endres i pris.

Markus Kløvrud, student ved det psykologiske fakultet på UiB, sier at han synes månedsabonnement uten binding er en god løsning, dersom det tilbys like billig som dagens ordning.

– Det hadde vært en god løsning dersom det blir tilstrekkelig billigere enn [dagens] månedsabonnement.

Angående refusjon under en eventuell ny nedstengning, sier Johansen at det spørs litt på hvor lang nedstengningen vil vare, og situasjonen til studenten det gjelder. I kortere perioder, som et par dager, vil refusjon i utgangspunktet ikke være mulig.

– For de som har betalt for medlemskap ut juni, er det flere alternativer vi kan se på. Dersom de ikke skal være studenter lenger, og vi blir nedstengt i en måned, så skal man selvfølgelig få pengene sine tilbake.

På spørsmål om hva som skjer dersom eiere av semesterabonnementet blir syke, og om det blir mulig og overføres til månedsabonnementet, svarer Johansen avkreftende:

– Vi har nesten 20 000 kunder og vi har enda ikke fått en slik henvendelse - heller ikke under pandemien det siste året. Foreløpig er dette derfor ikke noe vi har sett på som et alternativ.

Angående studentene som allerede har kjøpt abonnement i år, sier Johansen at de ikke har diskutert muligheten for at de kan overføres til månedsabonnement, men at det er noe å ta til etterretning.

Inngripende tiltak, tross lite smitte

Markus Kløvrud, student ved UiB. Foto:privat.

Ifølge  har det vært totalt 22 smittede på treningssentre i Bergen, fra og med siste uka i oktober i fjor og frem til 15. februar. Tall fra Trondheim viser at få blir smittet på treningssentre, og at de som blir smittet blir det av venner de trener med.

Kløvrud påpeker også at det kan være viktig av helsemessige årsaker å ikke stenge treningssentrene unødvendig mye.

– Trening er såpass viktig for studenters psykiske og fysiske helse, at det bør stenges ned på samme måte som matbutikker.

På spørsmål om kommentar på regjeringens inngripende tiltak svarer Johansen at dette kanskje har vært nødvendig for å holde smitten nede i Bergen.

– Vi har hatt stengt 3 ganger i løpet av pandemien, så for oss så har det nok sikkert vært nødvendig, men Oslo har jo vært stengt siden 7. november. Det er jo veldig individuelt, men det er vel det som skal til for å slå ned på smitten.