– Jeg har fått være med på ufattelig mye gøy i Brann

Publisert:18. mars 2021Oppdatert:19. mars 2021, 14:10
TAKKNEMLIG: Rune Soltvedt, tidligere sportssjef i Brann, er takknemlig for alle de gode øyeblikkene han har fått oppleve gjennom over 15 år i klubben. Foto: Brann.no

Tidligere sportssjef Rune Soltvedt har vært en bauta for Branns spillerutvikling i mange år. Nå som klubben er på let etter hans arvtager, nytter han tiden til å fundere på hva neste kapittel i karrieren vil bli.

GOD DIALOG: Daglig leder i Sportsklubben Brann, Vibeke Johannesen, sier dialogen med de aktuelle kandidatene til sportssjefstillingen har vært god. Foto: Brann.no

1. mars var Rune Soltvedt ferdig som sportssjef i Brann, etter seks år i rollen og femten år i klubben. Hvem som blir arvtageren gjenstår å se. 

I et intervju med Bymag forteller Soltvedt om tiden i Brann og veien videre.

– Jeg har ikke tenkt så mye på hvordan det blir fremover. Det er bare kort tid siden det med Brann, og jeg sa da at jeg ville ta en liten pause, noe det har vært lite av i det siste. Nå kan jeg få reflektere litt over hva jeg har lyst til å gjøre i fremtiden. Om det blir innen fotball eller noe annet, det vet jeg rett og slett ikke, sier Soltvedt.

Han kom først inn i klubben som trener for G16-laget i 2005. I 2012 ble han akademisjef, og i desember 2014 trådte han inn i den da nyopprettede stillingen som sportssjef. Han vender nok trolig ikke tilbake til klubben, ifølge ham selv.

– Etter femten år i klubben ble vi nå enige om å avslutte samarbeidet. Jeg har fått være med på ufattelig mye gøy i Brann. Det kapittelet er nå lukket, så får vi ta en liten pause og bla videre til neste kapittel og se hvordan det blir. Det er nok mange som lurer litt på hva jeg skal drive på med. Jeg har jo fått femten verdifulle år innenfor fotballen, og det er sikkert mye som er overførbart fra en lederrolle der, til for eksempel noe i næringslivet. Men det har jeg som sagt ikke fått tenkt så mye på, forklarer Soltvedt.

– En livsstil

Han løfter frem sportssjefjobben og trenerjobben som to stillinger klubben stiller svært høye krav til.

– De to rollene er så ekstremt resultatorienterte. I tillegg har man byens og regionens store engasjement rundt Brann, og takk og pris for det. Samtidig er medieoppmerksomheten enormt stor. Den nye sportssjefen må være innstilt på at det blir en livsstil, sier Soltvedt, og legger til at han har storkost seg i jobben, selv om den også har krevd sitt.

Sportsklubben Brann og Rune Soltvedt skiltes på en god tone.

– Da jeg gikk inn i rollen, var intensjonen min at da jeg en gang skulle gå ut av rollen, skulle jeg prøve å gjøre det med rak rygg og hevet hode. Det var viktig, fordi Brann betyr veldig mye for meg. Heldigvis klarte vi det, noe jeg er glad for.

Jobber langsiktig

Vibeke Johannesen, daglig leder i Sportsklubben Brann, sier til Bymag at den nye sportssjefen vil lede avdeling sport og ha ansvar for spillerlogistikk. 

– Vi har en liste over kandidater, som har vært mye lengre, men som nå er redusert noe. 

– Vi trenger en leder som kan være med å jobbe med de langsiktige planene for akademiet, A-laget og hele avdeling sport, legger hun til.

Aktuelle kandidater

Blant de aktuelle kandidatene finner man danske Troels Bech, ifølge . Bech har lang fartstid som trener i hjemlandet, i tillegg til hans erfaring som sportssjef i eliteklubben Brøndby.

En annen fremtredende kandidat er Lise Klaveness, direktør for NFF Elite i Norges Fotballforbund. Svante Samuelsson og Bjarne Berntsen er også mulige kandidater, ifølge .

– Det handler om å oppnå sportslige resultater og skape verdier innenfor det som er kjernevirksomheten vår: Å utvikle fotballspillere, sier Johannesen.

– Det er en veldig viktig rolle. Vi ser det er en attraktiv stilling i norsk fotball, og forstår at det er mange som er spente på hvem som får jobben. Vi gleder oss veldig til å ha det på plass, men tar den tiden vi trenger.

Har dannet seg et bilde

Klubben har hatt en god dialog med mange av kandidatene, ifølge Johannesen. Mye skal klaffe for at laget finner den rette matchen.

– Vi tar tiden vi trenger, men jobber intensivt med det.

– Vi har et veldig godt bilde av hvilken profil og type vi ønsker å få inn. Vi skal jo være veldig sikre på at vi får avdekket all den informasjonen vi trenger. Så gjelder det da at de kandidatene vi synes er interessante også får oppdatert seg på hva vi trenger, slik at vi får avklart forventningene, får en god match og god forståelse for jobben som skal gjøres når valget tas, sier Johannesen.

– Fremtiden ser veldig lys ut

Rune Soltvedt ser nå fremover, og roser klubben for hvor godt den og norsk toppfotball har klart å tilpasse seg forholdene under korona-pandemien.

– Det har vært en ære å få jobbe for Sportsklubben Brann. Ikke for å rakke ned på andre jobber, men jeg tror jeg har hatt en av de mest spesielle jobbene man kan ha i Bergen. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått opplevd veldig mye i en fantastisk fin klubb. Når alt kommer til alt, og sett bort fra to litt labre år nå, så har det vært en veldig god periode for Sportsklubben Brann, med opprykk, to medaljer og en femteplass. Og ikke minst var det viktig for meg nå at vi har fått opp veldig mange unge spillere som har signert. Fremtiden ser veldig lys ut, sier han avslutningsvis.