– Ideen kom vel egentlig fra at vi ikke fant noen merkevarer for e-sport her i Norge som vi følte at vi hørte hjemme i. Så vi tenkte «la oss bare lage en selv», sier Fabio.
Han er initiativtakeren for prosjektet 777 E-sports, og fungerer nå som administrerende direktør i e-sportsklubben.
– Det startet som en crossover mellom musikk og gaming. I tillegg til å være en e-sportsklubb fungerer vi som en underholdningskanal for både gaming- og musikkrelatert innhold.
Sammen med flere profiler fra norsk musikkindustri ønsket Fabio å samle lidenskapen for e-sport i et miljø som var lettere tilgjengelig for folk enn det typiske profesjonelle gamingmiljøet.
– Vi ønsket å utvikle noe som var mer approachable for folk som gamer men som kanskje også er Unge Ferrari-fans eller som hører litt på Kjartan Lauritzen sin musikk. Det blir lettere for folk å tune inn og tenke «aha, dette er jo faktisk et sted jeg kan utøve min gaminginteresse også».
Veien mellom hobbygaming og profesjonell e-sport virker for mange lang. Fabio forteller at miljøet for e-sport tidligere har fremstått som stivt og nerdete, og tror dette fører til at færre engasjerer seg. 777 E-sports ble stiftet for å gjøre slutt på dette stigmaet.
– Vi vil fjerne tabuet om at gaming kun er for nerder som sitter og svetter, sier Per «Kjartan Lauritzen» Kvikne til . Han er blant de norske musikkprofilene som er innblandet i 777 E-sports.
E-sportens lyse framtid
E-sportsklubben ble lansert i fjor. Siden høsten 2020 har klubbens spillere konkurrert i spillene Counter Strike (CS) og FIFA21.
– Vi samler ekstraordinært gode spillere i lag, på samme måte som at fotballklubber samler gode fotballspillere i lag, sier Fabio.
Spillerne i 777 E-sports er profesjonelle utøvere som får betalt for å spille sitt spill i ligaer mot diverse spillere i landet. Noen ganger spiller de også internasjonalt.
– Vi har et hovedlag som spiller CS i første divisjon i Telialigaen, og et kvinnelag i andre divisjon. Også har vi to FIFA-spillere som spiller i E-serien, som er den norske FIFA-ligaen.
De fleste som tar del i 777 E-sports har bakgrunn i musikkbransjen. Artister som Unge Ferrari, Kjartan Lauritzen og Boy Pablo har alle engasjert seg i klubben. Andre profiler fra musikkindustrien er også med – blant annet fotografen Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles og Kjartan Lauritzens manager Teddy Kvikne. Fabio er selv manager for Boy Pablo.
777 E-sports er en ung klubb med store ambisjoner. Fabio beskriver framtidsutsiktene.
– Vi har sluttspillet i CS nå den 24. april, og håper veldig på å vinne ligaen i år. Det hadde vært veldig kult.
Profesjonell e-sport er en voksende industri som stadig flere interesserer seg for. E-sporten har blitt en global milliardindustri. Her ligger Norge litt bak, ifølge Fabio.
– Media har fått øynene opp for gaming og den store industrien rundt. Vi er med på å la e-sportsboblen sprekke her i Norge, og gleder oss til å se mer vekst.
Slår et slag for kvinnelig e-sport
777 E-sports har et mål om at alle med en interesse og lidenskap for gaming skal føle at det finnes en vei inn i e-sportsmiljøet for dem.
– Vi vet jo at de aller fleste nordmenn spiller spill på en eller annen måte, enten det er Candy Crush på mobilen eller CS og Leauge of Legends. Alle har en eller annen form for forhold til gaming, sier Fabio.
777 e-sports ønsker å gjøre seg tilgjengelige og nå ut til alle som er interesserte. Dette inkluderer også de som blir minst representert i e-sportsverdenen, nemlig jenter. Klubbens kvinnelag er det første satsende kvinnelaget i norsk CS-historie.
– Likestilling er en av våre hjertesaker. Vi ønsker å se mer likestilling i gamingbransjen.
– En redning for noen
Det finnes et visst stigma rundt e-sport og gaming generelt. Det å gjøre e-sport mer tilgjengelig for folk, innebærer også å fjerne dette tabuet.
– Enhver hobby er usunn hvis man faller for dypt inn i den. Vi har lyst å fremme gaming som en del av en vanlig livsstil, som det allerede er for de aller fleste. På en sunn måte som gir mening for både voksne, tenåringer og barn, sier Fabio.
Under pandemien har e-sport fått større betydning for flere. I en tid preget av begrenset sosial kontakt, har gaming blitt en arena for samtale og fellesskap.
– Mange har vært innelåst hjemme, og for noen har gaming vært en redning. Det er en måte å være sosial på – man hopper inn, snakker med vennene sine og spiller sammen.
Kvikne forteller at han har hatt stor glede av klubben det siste året.
– Bare nå under pandemien er det helt utrolig hva gaming har gjort for meg, sosialt sett. Det er disse tingene vi har lyst til å dele: For å gjøre gaming til en kul og enkel greie, uten tabuet, sier Kvikne til .
777 e-sports ønsker å fremme den sosiale delen av gaming for å skape et tilgjengelig. Fabio forteller at mental helse er en annen hjertesak som klubben brenner for.
– Vi anerkjenner at både i pandemien og i gaming ellers så er det mange som ofte sitter innestengt og føler seg ensom, og det kan være mentale utfordringer rundt det. Vi ønsker å sette lys på det.
Se også: og .