Dansegruppe på avstand

Publisert:2. mars 2021Oppdatert:2. mars 2021, 17:52

Danseshowet med tema Déjà Vu skulle bringe publikum gjennom Dansekompaniets 10 siste år. 2 uker før ble scenen byttet ut med tomme saler og hjemmetrening.

– Alt var booket, billettene var solgt og alt var klart.

Steensen forteller om en utfordrende tid da pandemien satte en stopper for dansekompaniet.

– Vi gikk fra fysisk trening 3 timer 2-4 ganger i uken til å kun trene én time over Zoom på onsdager. Det var et stort hopp, sier Steensen.

Oda Marie Steensen danser jazz hos Dansekompaniet. Jenta har interessert seg for dansing helt siden hun klatret i trærne i de idylliske gatene ved jenterommet i Skudneshavn.

Fra dansegulv til stuegulv

I starten av nedstengingen opplevde de fullstendig stopp. Etter hvert som det løsnet litt, løste kompaniet det med å dele gruppen opp i 10 på onsdager og 10 på mandager. Men så ble pandemien verre igjen.  

– Det ble et digitalt opplegg som vi har nå og som kommer til å fortsette en stund, forteller Steensen.

Dertil sier hun at det har vært en utfordring å opprettholde treninger uten å møte gruppen fysisk. Hun legger til at opplegget har vært veldig annerledes.

Over zoom har de faste treninger hver onsdag hvor 4 i kompaniet har ansvar for programmet, ifølge Steensen. Hun legger til at programmet består av oppvarminger, styrke, noe koreografi og litt tøying på slutten.

– Vi alle har laget plass på gulvet hjemme. Det har vært utfordrende å lære disse kombinasjonene alene over Zoom, forteller hun.  

Videre sier Steensen at det har blitt mer egentrening og øving for seg selv for å holde seg i form og for å huske koreografier.

– Trist å ikke ha noe å glede seg til

Steensen forteller at kompaniet vanligvis har en årlig danseforestilling å jobbe mot. Hun har også måttet avlyse danseoppdrag som de gjør for andre. Dette beskriver hun som noe veldig sosialt, og at det har vært trist å ikke se denne gjengen hun vanligvis ser flere ganger i uken.

Dette året skulle de feire 10års jubileum hvor de skulle bruke elementer fra alle tidligere forestillinger for å skape et blikk over hvordan kompaniet har utviklet seg.

– Det er litt komisk at jubileet endte sånn. Det har vært trist å ikke ha noe å se frem til, forteller Steensen.

Videre forteller hun om hvor utfordrende det har vært å ordne opp i alt etter at dette måtte avlyses.

– Vi stresset for å få tilbake pengene

Steensen sier nedstengingen ga bekymringer for om de ville gå i underskudd.

– Heldigvis var det mange publikummere som ikke ønsket å få refundert billettene, sier hun videre.

Ifølge Steensen skal de ha klart å skaffe avtaler som gjorde at de klarte å ikke gå for mye i underskudd.