Bergenser til Bodø Glimt: – Topp erfaring i Åsane

Publisert:24. mars 2021Oppdatert:25. mars 2021, 09:43
Bergenseren Sigurd Kvile (21) er nå i Spania og trener med den nye klubben, Bodø Glimt. Foto: Glimt.no

Midtstopperen Sigurd Kvile signerte en 4-årskontrakt med Bodø Glimt bare et halvt år etter at han kom til Åsane Fotball.

– Åsane Fotball er en veldig fin klubb, som jeg fikk tilknytning til bare de fem drøye månedene jeg va der, sier Sigurd Kvile (21) fra Sandsli i Bergen.

Han signerte fireårskontrakten med Bodø Glimt 18. mars, selv om den to-årige kontrakten med Åsane Fotball ikke hadde sluttet.

– Det var topp å få erfaring og spilletid i Åsane, sier han.

Likevel, da Bodø Glimt ønsket å få midtstopperen med på laget ble han veldig interessert. 


Aasmund Bjørkan (t.h) er sportslig leder i Bodø Glimt. Foto: Kent Even Grundstad

– Det er veldig hyggelig å ha Sigurd med oss. Når vi skriver en så lang kontrakt viser det at vi har tro på Sigurd. Vi tror og mener at han kommer til å bli etablert som fast spiller i laget, sier sportslig leder i Bodø Glimt, Aasmund Bjørkan, til Bymag.  

Hardere trening

Kvile kommer til seriemesterlaget fra lavere nivå. Dette har ført til mer intense fotballøkter enn det midtstopperen er vant med fra før av.

– Treningene på dagtid er et steg opp for meg i nivå på fysisk belastning. Men jeg føler at det går bedre og kroppen tåler mer og mer, sier han.

Siden 14. mars har midtstopperen vært i Marbella i Spania for å trene med det nye laget. Han forteller at det har vært kjekt å bli kjent med både trenere og spillere i et område hvor han opplever at smitterisikoen er lavere.

– Det inntrykket jeg har fått i løpet av den korte tiden jeg har vært med Bodø Glimt er at de er en profesjonell gjeng. Det krever hardt arbeid og jeg gleder meg til å fortsette med dem og bli en bedre fotballspiller, sier Kvile.

– En fin fyr

Hovedtrener til Åsane A-laget, Morten Røssland, sier at det er positivt både for Åsane Fotball og Kvile at fotballspilleren gikk over til Bodø Glimt. Han forteller at de hentet Kvile inn fra benken til Sarpsborg Fotballklubb.

– Det er stor stas for Sigurd og utrolig kjekt for oss som klubb når seriemesteren tar kontakt med oss om en spiller. Det har vært veldig kjekt å videreutvikle Sigurd som spiller, sier Røssland til Bymag.


Morten Røssland er hovedtreneren til Åsane A-lag. Foto: Lene Fossdal/Åsane Fotball

Han forteller at det har vært ubetinget positivt å ha Kvile på laget. Treneren beskriver Kvile som pliktoppfyllende, en person som bryr seg om andre og tar til seg læring raskt.

– Han er rett og slett en fin fyr. Hvis han klarer å ha den progresjonen han hadde i Åsane kommer han til å ta eliteserien ganske fort. De to tingene som kommer til å bli avgjørende for han nå er å få tillitt og holde seg skadefri, sier Røssland.

Klubbens gode strategi

kom ut med nyheten om at Kvile går over til Bodø Glimt 18. mars, selv om midtstopperen hadde to år igjen av kontrakten med Åsane-klubben.

– Avtalen med Glimt er på riktig nivå, og pengene vi mottar er god hjelp til å å komme oss igjennom 2021, som helt klart blir et nytt krevende år rent økonomisk, sier daglig leder i Åsane Fotball, Gorm Natlandsmyr i nyhetsmeldingen om overgangen på fotballklubbens nettside.

Å hente inn fotballspillere, få satt i gang karrieren og selge dem videre til større klubber har vært et mønster til Åsane Fotballklubb det siste året, ifølge Røssland. To eksempler på dette er Ole Didrik Blombergs og Ole Martin Kolskogens salg til Brann.

Nå har Åsane Fotball erstattet Kvile med venstrebacken Ryan Doghman som tidligere spilte i Raufoss.

–  Det er en spiller som er litt eldre, men er en hurtig back og er god både på offensiv og defensiv. Han har banket på eliteserien døren, men har ikke helt knekt koden. Nå skal han heldigvis spille for oss i Åsane, slutter Røssland.