Tom Hagen siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne-Elisabeth Hagen

Publisert:28. april 2020Oppdatert:28. april 2020, 11:28

Milliardæren Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på sin kone Anne – Elisabeth Hagen. Hagen ble pågrepet på vei til jobb tirsdag morgen. Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018.
– Mistankegrunnlaget mot Hagen har vært fortløpende vurdert gjennom hele saken og etterforskningen. Vi mener det skjellig grunn til å mistenke Hagen, sier politiadvokat Åse Kjustad Erikson i en pressekonferanse tirsdag morgen.

Det er det samlede bevisgrunnlaget som skal ha ført til siktelsen av Hagen, som begjæres varetektsfengslet i fire uker.
Av hensyn til den pågående etterforskningen ønsker ikke politiet å si noe om hvilket motivgrunnlag de har for pågripelsen.

Saken har lenge vært etterforsket som en bortføringssak. Nå går etterforskningen inn i en ny fase.
– Politiet er nå av den oppfatning at det aldri har skjedd en bortføring og at det av den grunn aldri har vært en reell forhandlingsmotpart, eller en intensjon om reelle forhandlinger. Polititet mener med andre ord at saken bærer preg av en tydelig, planlagt villeding, sier politiinspektør Tommy Brøske.