Siddis Trim og Turn med digital løsning under koronakrisen

Publisert:29. april 2020Oppdatert:30. april 2020, 12:22
Engasjert. Tiril Døvre er daglig leder og hovedtrener i Siddis Trim og Turn. Hun gleder seg til å kunne holde på i turnhallen igjen. FOTO: Privat

Til tross for vanskelige tider jobber daglig leder Tiril Døvre for at Siddis Trim og Turn skal gå som normalt. Løsningen har vært undervisning og trening via internett.

STAVANGER: Koronakrisen har satt en stopper for det aller meste av organisert idrett i Norge. En av idrettene som er hardt rammet av pandemien er turn, noe Stavangers lokale turnforening Siddis Trim og Turn har fått kjenne på.

– Hallen vår er stengt på ubestemt tid, og fram til forrige uke fikk vi ikke engang slippe inn for å hente nødvendig utstyr. Vi har ikke kunnet fullføre sesongen, og alle konkurranser fram til høsten er avlyst, så dette er en vanskelig tid for både klubben og turn generelt, sier Tiril Døvre, daglig leder og hovedtrener i Siddis Trim og Turn.

 

Turn on the computer

Grunnet den spesielle situasjonen har Døvre og turnerne i Siddis Trim og Turn blitt tvunget til å finne en måte å trene alene på, uten apparater. Dette har de løst ved å gjennomføre treningene digitalt.

– På vår offisielle Facebook-side legger vi ut videoer for breddegymnastene våre, så vi holder liv i opplegget både for dem og for trimmere. Konkurranseutøvere er litt mer krevende ettersom de trener opptil 6 dager i uken. Den første tiden etter koronautbruddet fikk de daglige treningsprogram, men de siste ukene har vi hatt «felles» treninger over Google Meet. Dette er naturligvis ikke optimalt, men det fungerer overraskende bra, forteller Tiril Døvre.

 

Hjemme bra, borte best?

Av konkurranseutøverne på Siddis Trim og Turn er det særlig to som anses å være store turntalenter, Guro Nevland (14) og Hedvig Tørneng (13). Begge turner etter internasjonalt reglement, i FIG-klassen, som har et høyere nivå og annerledes reglement enn den nasjonale klassen, kalt Stige. Guro er også med på juniorlandslaget. Jentene har sett seg nødt til å endre treningsvanene sine etter turnhallen ble stengt.


Talenter. Guro Nevland (14) og Hedvig Tørneng (13) er to av talentspirene hos Siddis Trim og Turn. De gjør det beste ut av tilværelsen uten tilgang på turnhall. FOTO: Privat

– Det er kjipt å miste tilgangen til hall og apparater, men jeg må bare gjøre det beste ut av det. Jeg har litt utstyr hjemme som jeg får brukt, også bor jeg nærme Tufteparken hvor jeg trener en del. Det blir mye styrke-, balanse- og basistrening, som å stå på hendene, sier Nevland.

Også Tørneng prøver å gjøre det beste ut av situasjonen.

­– Det går greit å trene hjemme, men jeg ville heller vært på trening i turnhallen hver dag. Jeg trener en del styrke, løper litt intervaller og jobber så hardt jeg kan. Opplegget til Tiril (Døvre) fungerer bra, hun legger ned mye arbeid. Vi gleder oss veldig til å kunne trene vanlig igjen, utdyper Tørneng.

Både Guro Nevland og Hedvig Tørneng forteller at koronasituasjonen går utover utviklingen deres i et turnår de hadde gledet seg til. Begge er optimistiske med tanke på fremtiden, men anerkjenner at det kan ta litt tid å komme tilbake på nivået de hadde før hallen ble stengt.

 

Går mot lysere tider

Til tross for en uvant hverdag for både trenere og turnere ved Siddis Trim og Turn går maskineriet rundt, og litt etter litt ser ting ut å gå mot det normale igjen.

– Neste uke får vi hentet ut mer utstyr fra turnhallen, skumgummi og bom, og vi skal da sette i gang med utetrening for de som vil. Vi begynner med de eldste og setter opp grupper på fem og fem. Vi følger naturligvis retningslinjene til Folkehelseinstituttet hvor vi vil unngå å ta på utstyret med hendene og vasker det etter hver økt, sier Tiril Døvre.

Hun er imponert over turnerne sine og ser fram til å kunne drive treninger som vanlig igjen.

– Jentene er skikkelig gode, de jobber godt og synes det er veldig kjekt å se hverandre på Google Meet-øktene. Selv om turn er en individuell idrett har vi skapt et godt miljø sammen i turnhallen. Det er mye mestringsfølelse og glede blant jentene når de trener. Jeg håper vi vil se mer av dette etterhvert som det blir varmere og utetreningene kan gjennomføres oftere, avslutter Døvre.


Samhold. Tiril Døvre og turnjentene i Siddis Trim og Turn har et godt samhold. De satser på å kunne gjennomføre nye heiarop sammen om ikke lenge. FOTO: Privat