Nordens største litteraturfestival blir til TV-sending

Publisert:29. april 2020Oppdatert:29. april 2020, 16:12

Som følge av koronarestriksjoner avlyses Norsk Litteraturfestival på Lillehammer. NRK skal til erstatning dekke festivalen, meldte mediehuset i morges. 

​– Det blir en blanding av strømming på nett, sending på radio og sending på tv, det varierer gjennom dagen. Fredag blir det kveldssending og ganske omfattende sendinger på lørdag og søndag, sier festivalsjef Marit Borkenhagen til Bok365, en nettavis for bøker. 

Litteraturfestivalen går av stabelen 29.-31.mai. Den har vært feiret i slutten av mai hvert år siden 1995. Borkenhagen forteller til Bok365 at de ønsker å gjennomføre som planlagt, og prøver å inkludere de utenlandske gjestene på best mulig måte. 

– Vi håper å få med en del av dem, enten på linje inn til studio, eller vi gjør noen produksjoner i utlandet. Det undersøkes, sier hun.